Boeken en magazines: in alle soorten en maten

Leestijd 4 minuten
Vanderperk Groep beschikt over een eigen druk- en binderij. Wel zo fijn als je graag snel jouw boeken of magazines wilt laten produceren. Bovendien bieden we een uitgebreide keuze aan afwerkingsmogelijkheden: van gehecht of genaaid tot garenloos brocheren in hotmelt of pur. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een harde of zachte kaft. Graag adviseren we je met het maken van de juiste keuzes voor jouw boek.

Bekijk de mogelijkheden of vraag naar de andere opties:

Kom meer te weten over de mogelijkheden die wij aanbieden op het gebied van druk en print:

De fases bij het drukken van een boek


Bij het ontwerpen van een boek werken we aan de hand van drie fases, namelijk het ontwerpen, de prepress fase en de drukfase. Het eerste onderdeel van de ontwerpfase is het gesprek met de klant. Hierin stellen we, onder andere, de keuze van papiersoort, formaat en bindwijze vast. Ook wordt gekeken naar zaken als fontkeuze en het omslag ontwerp. Hoe dit precies in zijn werk gaat, verschilt per klant. De ene keer kunnen we het ontwerp geheel zelf verzinnen, maar soms wordt er vrijwel een compleet plaatje aangeleverd waar me mee aan de slag kunnen.

Vervolgens wordt het boek op inslag gezet.  Bij een drukkerij worden er meerdere pagina’s op een groot vel papier gedrukt. Meerdere pagina’s samen vormen een katern. Een katern bestaat uit minimaal één drukvel.

Op de computer verdelen we de opgemaakte pagina’s zo goed en efficiënt mogelijk over een vel. Dat heet ‘op inslag zetten’. Maar hoe komt het van de computer naar papier? Om een ontwerp op papier over te brengen, moet er inkt op de juiste plek terechtkomen. Dat gebeurt met aluminium platen. Het ontwerp is vervolgens klaar en alle voorbereidingen om te drukken zijn gedaan. Het boek kan worden gedrukt. Peter zorgt bij Vanderperk Groep voor het drukken van het boek.

Vanderperk Groep helpt jou graag


Wanneer je hulp nodig hebt bij het drukken van jouw boek of magazine dan helpen we je graag. Allereerst kijken we naar wat er bij je organisatie past en wat jouw wensen zijn. Vervolgens maken wij een ontwerp en leggen dit aan je voor. Ben jij tevreden? Dan gaan we echt aan de slag met het design.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?