Boekbinderij: de finishing touches aan jouw boek

Om het drukwerk te maken tot een boek, doorloopt het gedrukte papier een aantal stappen. Dit zijn laatste finishing touches aan een kant en klaar product.

De gedrukte vellen worden eerst gevouwen, daarna gebonden en vervolgens op maat gesneden. Het is nu de taak om van het gedrukte vel een katern te vouwen. Eén katern bestaat uit één gevouwen drukvel. Het eindformaat van het boekwerk bepaalt hoeveel pagina’s er uiteindelijk op een drukvel passen. Soms zijn dit er 16 in één katern en in het geval van kleinere formaten zelfs 32 pagina’s in één katern.

Een boek is altijd opgebouwd uit meerdere katernen. Alle katernen bij elkaar vormen een boekblok.
Deze boekblokken vormen het binnenwerk van het uiteindelijke boek. Het minimum aantal pagina’s voor een stevige rug is 32 pagina’s.

Na het vergaren van jouw boekblokken heb je de keuze om de katernen aan elkaar te naaien of ze bijeen te lijmen zonder te naaien. Over het algemeen laat je de binnenwerken van dikkere boeken én boeken die veel gelezen gaan worden vaak naaien. Is jouw eindproduct voor eenmalig of minder frequent gebruik, dan is garenloos vaak voldoende (dat scheelt weer in de kosten). Hierna worden de boeken voorzien van een omslag. Dit kan een harde omslag zijn of een paperback, ook wel softcover genoemd. Deze hebben ieder een heel eigen uitstraling. Hardgebonden boeken zijn fantastisch als naslag materiaal zoals jubileumboeken. Paperbacks kom je vaak tegen bij leesboeken.

Advies nodig in deze keuze? Neem gerust contact met ons op.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Blijf op de hoogte: