Printing on demand: laat kleine oplagen digitaal printen

Schoolkranten, brochures, direct mailings en proefschriften in full color of zwart-wit: het is mogelijk met digitaal printen.

Bij printing on demand worden producten geprint wanneer daar vraag naar is. Het is namelijk veel sneller en makkelijker dan offset drukken. Digitaal printen is niet te vergelijken met de printer zoals je die zelf ook hebt; de kwaliteit is vele malen hoger. De capaciteit voor drukwerk is bij digitaal printen echter lager dan bij offset drukken.

De vaste kosten voor digitaal drukken zijn veel lager dan drukken met de drukpers. De variabele kosten per vel zijn wel weer hoger. Dit maakt digitaal drukken interessant voor kleinere oplagen. De informatie die gedrukt moet worden, wordt direct aangestuurd vanaf de computer. Dit maakt digitaal drukwerk zeer geschikt voor gepersonaliseerd drukwerk. Er hoeven namelijk geen speciale platen gemaakt te worden voor de drukpersen.

De voordelen van printing on demand zijn:
-
Printing on demand is sneller dan laten drukken
-
Biedt mogelijkheden om te personaliseren
-
Lagere kosten bij een kleinere oplage

Sneller dan laten drukken


Bij drukken moet er een speciale drukplaat gemaakt worden. Bij printing on demand is dat niet het geval. Het bestand wordt direct vanaf de computer verzonden naar de printer. Je kunt dus gelijk aan de slag.

Mogelijkheid tot personaliseren


Er wordt gebruik gemaakt van een bestand. In tegenstelling tot de drukpers, waarbij platen gebruikt worden, kan dit volledig gepersonaliseerd worden.

Lagere kosten bij een kleinere oplage


Bij de drukpers duurt het even voor je aan de slag kunt. Er moet veel getest worden en dat kost geld. Doordat je bij printen gelijk aan de slag kunt, vallen deze kosten weg. Hierdoor zijn de kosten gelijk per exemplaar. Bij een kleinere oplage zijn de kosten hierdoor lager.

Onze geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat je hoogwaardige kwaliteit krijgt. Hoe kunnen we je helpen met jouw drukwerk?
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: