Nieuw bij Instagram: Stories

Marketing

Ons laatste nieuws

Nieuw bij Instagram: Stories

Instagram lanceert vandaag Instagram Stories: een videodienst die wel heel erg lijkt op die van Snapchat. Met Stories kun je de hele dag door foto's en filmpjes delen zonder dat je je druk hoeft te maken over 'overposten'.

Nieuw voor Instagram, maar het bestond al bij Snapchat.

Slimme zet van Instagram

Deze videofunctie ongeveer een-op-een kopiëren van Snapchat is een slimme zet. Snapchat heeft dagelijks zo'n 150 miljoen actieve gebruikers in tegenstelling tot Instagram met een dubbele 300 miljoen. Het punt is: Snapchat groeit veel sneller dan Instagram. Instagram Stories is het logische antwoord op de hete adem van Snapchat. Door Instagram met nagenoeg dezelfde dienst als Snapchat uit te rusten, probeert het fotoplatform van Facebook overstappende gebruikers tegen te gaan. Na het verlengen van de maximale duur van video's in maart dit jaar, speelt Instagram verder in op de toename van video op sociale media. Het delen van verhalen is dan ook een logische stap.

Geen likes, wel reactie

Stories kun je niet liken. Daar zijn ze niet voor bedoeld, aldus Instagram. "Nu kun je niet alleen je highlights delen, maar ook alles wat ertussen gebeurt." Reageren kan dan weer wel. Swipe tijdens een Story omhoog en je toetsenbord verschijnt op je scherm. Op die manier heb je directe interactie met je volgers en kun je hen direct om hun mening of input vragen.

Check onze story over Instagram Stories. Wouter vertelt je wat het is en hoe je zelf een Story begint. Volg @vanderperk_groep op Instagram.

Hoe werkt Instagram Stories?

Wanneer je je Instagram-app updatet, zie je bovenaan je tijdlijn cirkeltjes met Stories van de mensen die je volgt. Door linksbovenin op je het plusje in het cirkeltje te drukken, begin je zelf een verhaal. Maak een foto door één keer op de knop te drukken. Als je de knop langer inhoudt, maak je een video. Door naar beneden te swipen, kun je foto's en filmpjes van de afgelopen 24 uur delen. Natuurlijk kun je je Stories ook opleuken met tekst, tekeningen, filters en slowmotion.

Je Stories blijven 24 uur lang te bekijken voor je volgers, tenzij je ze verbergt voor sommige mensen. Je kan ook zien wie je Stories hebben bekeken.