Webdesign trends 2022

Leestijd 6 minuten

De technologie op het gebied van webdesign gaat hard, zo ook de ontwikkeling van de bijbehorende trends. Om ervoor te zorgen dat jouw website helemaal klaar staat voor 2022, hebben wij een greep uit de nieuwste trendontwikkelingen voor je op een rij gezet.

Opvallend kleurgebruik
Waar de afgelopen jaren veel zachte pasteltinten werden gebruikt in het kleurenpalet van websites, wordt er in 2022 juist een heel ander kleurenpalet verwacht. Wat we verwachten te zien op websites is dat het kleurgebruik opvallend wordt: heldere en gedurfde kleuren. Maak jouw organisatie uniek met een kleurrijk kleurenpalet en knal van het beeldscherm af!

Opvallend kleurgebruik


Donkere modus
Je beeldscherm kunnen omzetten naar donkere modus betekent dat de achtergrond van een scherm donker wordt en de teksten licht zijn. Met deze modus kun je je website aantrekkelijk en onderscheidend maken. Daarnaast is er uit Amerikaans onderzoek gebleken dat een donkere modus minder vermoeiend is voor de ogen. De optimale oplossing is om je website zowel in een lichte variant als in een donkere variant aan te bieden. Toch zal donkere modus puur een visuele keuze blijven.

Donkere modus


Illustratie en animatie
Op zoek naar een manier waarmee je vandaag nog je website kunt onderscheiden van de concurrenten? Zet dan illustratie en animaties in. Houd hierbij wel in gedachte dat illustratie en animatie vaak een aanvulling zijn op de tekst van een website. Zorg er daarom eerst voor dat de inhoud van de content helder en duidelijk is. Vul dit eventueel aan met buttons, formulieren en quotes. Wanneer dit in orde is, kun je de content aanvullen en duidelijker maken met illustratie en animatie. Onthoud: focus op je content.

Illustratie en animatie


Video
Wil je je echt onderscheiden op het wereldwijde web? Kies dan voor video! Over deze manier van informatie delen wordt allang gezegd dat het een must-have is voor iedere website. Het is de meest effectieve online marketingtool. Wanneer je kiest voor het inzetten van video, is het belangrijk dat zowel de uitstraling als de inhoud zorgvuldig uitgedacht zijn. Je kunt beter één video hebben die goed doordacht is en van hoge kwaliteit, dan een aantal video’s die stuk voor stuk hun doel missen.

Video


Gebruiksvriendelijk voor je duim
Het is al heel lang geen geheim meer dat je website zowel op een computer als op een mobiele telefoon uitstekend hoort te werken. Het aantal mensen dat in het bezit is van een mobiele telefoon stijgt met de dag. Hier speelt webdesign slim op in. Het lijkt erop dat websites zo in elkaar worden gezet dat ze gebruiksvriendelijk voor je duim zijn. Hoe dat in elkaar zit? Wanneer je op een mobiele telefoon scrolt, laat je deze vaak leunen op je vingers en in je hand. Vervolgens is het je duim die over je scherm heen swipet. Om het wat makkelijker te maken voor je duim, worden veel websites zo ingedeeld dat alle belangrijke knoppen binnen het bereik van je duim zitten. Op deze manier wordt het gebruik van een website gebruiksvriendelijk en ontstaan er positieve ervaringen van je doelgroep over jouw website.

Gebruiksvriendelijk voor je duim


Chatbots
Chatbots zijn al een aantal jaar geen nieuwe functie meer als het gaat over vereiste onderdelen op een website. Sterker nog: er wordt verwacht dat chatbots een nog grotere rol gaan spelen. Sinds het coronavirus ons land teistert, zijn er veel dingen anders geworden. Zo is uit onderzoek gebleken dat online shoppen sterk is toegenomen. Om het online shoppen zo soepel mogelijk te laten verlopen, worden chatbots zo ingesteld dat ze klanten persoonlijk te woord kunnen staan wanneer de klant ergens tegenaan loopt of vragen heeft. Dit kan leiden tot positieve ervaringen van je doelgroep en dat is gunstig voor je bedrijf.

Chatbots


Heb je hulp nodig bij het realiseren van een gebruiksvriendelijke en toegankelijke website? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bronnen:

https://www.theedigital.com/blog/web-design-trends
https://stuurlui.nl/blog/de-belangrijkste-webdesign-trends-voor-2022/

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?