Scoren met direct mailing

Leestijd 7 minuten

Met de juiste informatie, bij de juiste persoon op het juiste moment, via het juiste kanaal en in de juiste vorm, bereikt u uw doelgroep. Wij geloven dat u met de juiste online en offline middelen kunt scoren bij uw ideale klant. Maar wilt u echt scoren bij uw beoogde publiek? Maak dan gebruik van direct mailing.

Wat is direct mailing?
Direct mailing is een effectieve vorm van marketing. Met deze vorm kun je een grote groep (toekomstige) klanten snel en persoonlijk bereiken of klanten uit het verleden heractiveren. Direct mailing komt dan ook vaak voor in de vorm van een fysieke (papieren) uiting. Enkele voorbeelden zijn een brief, een gepersonaliseerde folder of een ansichtkaart.

Resultaat met papier
Er zijn verschillende voordelen aan het inzetten van direct mailing. Wanneer uw direct mail namelijk op de mat valt bij uw doelgroep, heeft 15% van de ontvangers na een week daadwerkelijk een actie uitgevoerd omtrent uw post. Een ander voordeel van het inzetten van direct mail, is dat uw doelgroep op het moment van ontvangst niet wordt afgeleid. Het draait om u en de ontvanger; deze wordt niet afgeleid door verschillende meldingen, advertenties of binnenkomende mailtjes. Wanneer we dit omzetten naar cijfers, komen we tot de conclusie dat 56 van de 100 ontvangers meteen de ontvangen direct mail leest.

Er zijn nog meer resultaten met papier te behalen. Zo kunt u met direct mailing zelf de ontvanger, de timing en de planning bepalen. Daarnaast is deze vorm van marketing ook te meten: met de juiste tools beheert u de respons. Met direct mailing kunt u ook eindeloos aan de slag met personalisatie. Met verschillende technieken kan er een unieke mailing gecreëerd worden die de lezer persoonlijk aanspreekt. Tot slot kunt u er voor kiezen om uw ideale doelgroep te verrassen. Met direct mailing kunt u ze iets unieks aanbieden. Zo verhoogt u de loyaliteit en de betrokkenheid van uw doelgroep.

Hoe pakken wij direct mailing aan?
Om de ideale doelgroep met de juiste vorm van direct mailing te kunnen bereiken, werken wij met ons 5-stappenplan:

Stap 1: Personaliseren
We gaan voor u aan de slag met het verzamelen van variabele data omtrent uw doelgroep. Hierbij kunt u denken aan het verzamelen van de leeftijd en de interesses van uw doelgroep. Door deze informatie goed te analyseren, kunnen we uw direct mail persoonlijker en aantrekkelijker maken voor uw beoogde publiek. Zo voelt de ontvanger zich meer betrokken bij uw merk of bedrijf.

Stap 2: Combineren
Wij gaan voor u op zoek naar de juiste combinatie van offline en online communicatiekanalen. Een online opvolging zorgt namelijk voor het versterken van de boodschap uit uw direct mail.

Stap 3: Opvallen
Die ene extra punt scoren bij uw doelgroep? Wij geven aandacht aan de vormgeving en verschijningsvorm van deze marketingvorm. Onze mensen zorgen ervoor dat uw direct mail opvalt bij de doelgroep. Geen idee is voor ons te gek!

Stap 4: Personaliseer
Zoals we eerder al omschreven, kan er eindeloos gevarieerd worden met direct mailing. Doordat we voorafgaand variabele data hebben verzameld van de ontvangers, kan uw direct mail volledig gepersonaliseerd worden. Denk om te beginnen aan voornamen, achternamen, geslacht, woonomgeving en ga zo maar door. Op deze manier kan een algemene brief toch een persoonlijke ‘touch’ krijgen. Hetzelfde geldt voor vaktaal: maak uw direct mailing compleet en spreek de taal van uw doelgroep.

Stap 5: Content is king
Uit onderzoek is gebleken dat teksten vaak eerst worden ‘gescand’. Dit betekent dat de ogen van uw doelgroep eerst de tekst globaal scannen en dat ze daarna starten met lezen. Zorg er daarom voor dat de inhoud van direct mail de doelgroep aanspreekt. Geef praktische aanbevelingen, zoals tips en korting. Beantwoord de lezersvraag: ‘What’s in it for me?’: wat levert de informatie de lezer op?

Een direct mailing hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Samen met ons kunnen we tot verrassende mailings komen waarmee u kunt scoren bij de doelgroep. Geïnspireerd of benieuwd naar meer? Neem dan contact met ons op.

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?