Recyclen doen we samen

Leestijd 2 minuten

Wanneer je in de dikke Van Dale ‘recyclen’ opzoekt, krijg je als antwoord: (grondstoffen) terugwinnen uit afval en opnieuw voor gebruik geschikt maken. Aan een Nederlander hoef je dit geen twee keer uit te leggen. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat Nederland kampioen papier recyclen is.

Uit een onderzoek van Stichting Papier Recycling Nederland komt naar voren dat maar liefst 89% van het nieuw op de Nederlandse markt gebrachte papier en karton in 2020 is ingezameld en hergebruikt. Dat jaar werd er in totaal 1.007.00 ton aan papier en karton ontwikkeld waarvan maar liefst 898.00 ton weer werd ingezameld en gerecyled. Wanneer je dit gaat bekijken op Europees niveau, lag het percentage papierrecycling op 72%. Deze hoge resultaten motiveren om papierrecycling serieus aan te pakken. Het recyclen van papier en karton is namelijk erg belangrijk voor het klimaat. Papierrecycling vermindert de afvalberg die wij achter laten en laat de behoefte naar nieuwe grondstoffen dalen.

We pakken het samen aan
Papierrecycling hoeft niet moeilijk te zijn. Zo kunnen producenten ervoor zorgen dat hun productverpakkingen van papier of karton goed te recyclen zijn. Op deze manier kunnen ook burgers hun oud papier scheiden en aanbieden voor recycling. Gemeenten geven voorlichting en zamelen het oud papier in. Vervolgens maakt de papierindustrie weer nieuw papier en karton van het oud papier.

Om gebruikt papier en karton te verwerken in nieuw materiaal, is het belangrijk dat het schoon en droog is. Ook moet het apart van het ander afval ingezameld worden.

Ook bij VanderPerk Groep doen we aan papierrecycling. Zo kan er van ons oud papier weer nieuw materiaal gemaakt worden. Op deze manier gebruiken we ook steeds vaker voor ons drukwerk gerecycled papier zodat we doelgericht aan het werk gaan en zo min mogelijk materiaal verspillen.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen om je drukwerk te verduurzamen? Neem dan contact met ons op.

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?