5 redenen om te kiezen voor video

Leestijd 3 minuten

Deze trend zien we steeds vaker; video speelt een steeds grotere rol. Instagram is bijvoorbeeld begonnen als foto-app, in het nieuw algoritme heb je een veel groter bereik door middel van Reels (dit zijn de korte video’s die je op steeds meer kanalen, zoals Instagram en Facebook ziet). Ook Facebook is steeds meer gericht op video. TikTok groeit. Maar waarom eigenlijk? Hoe komt het dat we steeds meer de voorkeur geven aan video boven tekst? Hieronder 5 voordelen van video.

1. Visualiseren brengt de boodschap beter over.
Het spreekwoord “beeld zegt meer dan duizend woorden” is hier van toepassing. Door de combinatie van beeld en geluid kun je met een video emotie overbrengen en daarmee een boodschap die beter blijft hangen. Daarnaast kan je een ingewikkeld systeem of dienst makkelijker uitleggen door het te visualiseren.

2. Social media heeft een voorkeur voor video. Google ook.
Zoals eerder benoemd, geven vrijwel alle social media kanalen voorrang aan video. Het presteert simpelweg beter in de algoritmes. Hier kun je gebruik van maken en daardoor dus sneller gevonden worden, waardoor je meer traffic genereert. Win-win!

3. Video bevordert de interactie met je doelgroep.
Doordat video meer emotie opwekt dan een vlakke tekst, gaat je doelgroep sneller reageren. Misschien zien ze iets dat ze herkennen, of iets dat hun probleem oplost. Het is daarom altijd belangrijk dat je in je boodschap een probleem of pijnpunt bij je doelgroep aanspreekt, en de oplossing daarvoor aanreikt. Met andere woorden; marketing!


4. Mensen willen mensen zien.
Mensen vinden het prettig om mensen te zien op social media. Je bouwt vertrouwen op als je vaker je gezicht laat zien, kijkers krijgen dan een connectie met je. Hoe groter de connectie, hoe groter de kans dat ze daadwerkelijk klant worden.

5. Video kan hergebruikt worden.
Video kun je gemakkelijk (deels) hergebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de video op meerdere platformen gebruiken, niet alleen op social media, maar ook op je website of in je nieuwsbrief. Of door middel van een QR-code op drukwerk.

Wil je ook gebruik gaan maken van video content? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?