Vakantietijd?!

Vakantietijd?!

Na een lange periode hard werken hebben scholen inmiddels al of bijna vakantie. Even rusten en uitpuffen zou je denken. Toch zijn de voorbereidingen voor het volgende jaar al weer in volle gang. Bij Vanderperk Groep nemen we ook een deel van deze voorbereidingen voor onze rekening en ontzorgen wij de scholen door middel van warehousing, handling en verzending van hun schoolboeken. Over onze automatisering hiervan is hier meer te lezen.

Al met al gaan er aardig wat boeken door mijn handen. Soms dwalen mijn gedachten even af en gaat de verbeelding spreken. Wat zou zo’n boek meemaken...?

…Samen met mijn vierentwintig identieke broertjes word ik neergelegd. Bovenop elkaar en tussen vier muren. Het wordt opeens donker. Zou dit de lange winterslaap zijn waar mij over is verteld? Ik voel dat we stijgen, ik denk dat ik niet alleen ben. Het voelt alsof ik 250 broertjes om me heen heb. Mijn oogleden worden zwaar. Wat ben ik moe denk ik nog net terwijl ik wegzak in een diepe slaap.

Opeens word ik wakker. Ik heb lang geslapen. In ieder geval was het geen middagdutje. Ik voel dat ik naar beneden zak en opeens… Het lijkt op een klapdeur die open gaat. Licht! Warmte! Ik voel twee handen die mij oppakken. Waar zou ik naar toe gaan? Ik word ergens neergelegd. Wie zijn dat? Mijn broertjes?

'Kom er bij jongen!', bromt een zware stem. 'Wie bent u?', vraag ik. 'Wiskunde, tekstboek, HV1, ISBN 978-90-8983-085-7', klinkt het. 'Maar wie ben jij?', vervolgt de stem. Vol trots noem ik mijn titel: 'Natuurkunde, werkboek, VWO1, ISBN 978-90-8983-046-3'. 'Ben jij 046-3?', wordt er gevraagd door een ander. 'Ja!', antwoord ik, 'Ik ben de vernieuwde editie'. 'Tjonge', antwoordt dezelfde stem. 'Dus ze hebben 97-3 toch geskipt. Met hen was bijna niet meer te communiceren.'

Weer worden we opgepakt. 'Daar gaan we!', gilt er een. We belanden met elkaar weer tussen vier muren. Hmmm, deze muren zijn een stuk dikker. Het voelt veilig tussen al de andere boeken. Net een familie. Na een lange tijd heen en weer geschud te zijn, liggen we stil. Wat gaat er nu gebeuren? Hee, daar is weer licht! Enthousiast worden we één voor één tussen de vier muren vandaan gehaald. 'Ze zijn binnen, mam!', hoor ik een blije stem roepen…

Glimlachend leg ik het boek in de verzenddoos die voor mij staat. Nu nog even labelen en aanmelden bij een postdienst. En zo is er weer een pakket onderweg om iemand blij te maken!

Dennis