• Home
  • Hardcover of softcover boek drukken

Hardcover of softcover boek drukken?

Leestijd 6 minuten
Wil je een boek laten drukken? Dan is de keuze van je omslag en de uitstraling hiervan minstens net zo belangrijk als de inhoud van je boek. Niet alleen de vormgeving van je omslag, ook de keuze voor hardcover of softcover is een belangrijke keuze. De omslag van je boek, kan jouw boek maken of breken. Daarom helpen wij je graag bij het ontwerp en de vormgeving.

Boekbinderij Vanderperk Groep


Bij Vanderperk Groep kunnen we je boek vormgeven en voorzien van een passende omslag. We kunnen je adviseren over de verschillende soorten papier, drukwerk en welk soort omslag beter past bij jouw product. Of je nu een leesboek, lesboek, jaarboek of jubileumboek wilt produceren: je kunt voor elk soort boek bij ons terecht. Bij Vanderperk Groep heb je een vast aanspreekpunt, waardoor we snel kunnen schakelen om samen tot het beste eindresultaat te komen.

In de boekbinderij worden de gedrukte vellen van het boek eerst gevouwen, daarna gebonden en vervolgens op maat gesneden. Tenslotte kun je kiezen uit diverse methodes waarop het boek wordt gebonden, zoals lijmen zonder te naaien, naaien en garenloos. Wanneer alle losse vellen gebonden zijn tot een boek, moet deze worden voorzien van een omslag. Hier zul je dus moeten kiezen of je een hardcover of softcover  wilt.

Hardcover boek drukken


Een hardcover boek is een boek met een harde omslag. Een hardcover wordt vaak gekozen als omslag voor naslag materiaal zoals jubileumboeken of prentenboeken. Maar ook voor bepaalde leesboeken of prekenboeken wordt regelmatig een harde omslag gekozen. Een voordeel van een harde kaft is onder andere dat er geen vouw in de omslag komt, zodra het boek wordt opengeslagen. Ook wordt de inhoud beter beschermd door een hardcover, omdat deze minder kwetsbaar is.

Wat als een nadeel beschouwd kan worden is dat hardcover boeken zwaarder zijn dan een softcover en vaak ook een stuk groter. Het is dus minder makkelijk om een hardcover boek mee te nemen. Daarom is het belangrijk dat je van te voren goed bedenkt wie je doelgroep is en wat ze met het boek gaan doen.

Softcover boek drukken


Je kunt er ook voor kiezen om een softcover boek te laten drukken. Een softcover - ook wel paperback genoemd - is een boek met een flexibele omslag. Zo’n soort omslag kom je vaak tegen bij leesboeken omdat een leesboek met een softcover handzamer is voor de lezer. Een leesboek met een softcover is dan ook lichter dan een hardcover, en is daardoor makkelijker mee te nemen. Een ander voordeel van een softcover is dat de kostprijs relatief lager ligt dan voor een hardcover.

Een softcover boek kent ook nadelen, zo is een boek met zachte omslag kwetsbaarder dan een hardcover. Daardoor moet je oppassen dat deze niet snel beschadigd. Ook bij het openslaan van het boek is de kans op vouwen in de omslag groot. Uiteraard is het ook een kwestie van hoe de lezer met het boek omgaat.

Twijfelt u over welk soort omslag u moet kiezen? In een persoonlijk gesprek kunnen we u alle voor- en nadelen van beide soorten nader aan je toelichten. We denken graag met je mee in uw keuze voor een soft- of hardcover.

Warehousing bij Vanderperk Groep


Ligt je nieuwe boek klaar om verstuurd en/of verkocht te worden, maar kost het je te veel tijd om de voorraad en bestellingen bij te houden? Dan biedt warehousing een uitkomst voor jou. Als u kiest voor warehousing dan heb je geen omkijken naar de voorraad en verzending van je bestellingen. Je voorraad ligt bij ons opgeslagen, en wij verwerken en verzenden de bestellingen. Het voordeel van warehousing is dat het jij een hoop tijd bespaart en alles rondom de productie en verzending van je boek onder een dak gebeurt.

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?