• Home
  • Hardcover of softcover boek drukken

Hardcover of softcover boek drukken?

Wilt u een boek laten drukken? Dan is de keuze van uw omslag en de uitstraling hiervan minstens net zo belangrijk als de inhoud van uw boek. Niet alleen de vormgeving van uw omslag, ook de keuze voor hardcover of softcover is een belangrijke keuze. De omslag van uw boek, kan uw boek maken of breken. Daarom helpen wij u graag bij het ontwerp en de vormgeving.

Boekbinderij Vanderperk Groep


Bij Vanderperk Groep kunnen we uw boek vormgeven en voorzien van een passende omslag. We kunnen u adviseren over de verschillende soorten papier, drukwerk en welk soort omslag beter past bij uw product. Of u nu een leesboek, lesboek, jaarboek of jubileumboek wilt produceren u kunt voor elk soort boek bij ons terecht. Bij Vanderperk Groep heeft u een vast aanspreekpunt, daardoor kunnen we snel schakelen om tot het beste eindresultaat te komen.

In de boekbinderij worden de gedrukte vellen van het boek eerst gevouwen, daarna gebonden en vervolgens op maat gesneden. Tenslotte kunt u kiezen uit diverse methodes waarop het boek wordt gebonden, zoals lijmen zonder te naaien, naaien en garenloos. Wanneer alle losse vellen gebonden zijn tot een boek, moet deze worden voorzien van een omslag. Hier zult u dus moeten kiezen of u een hardcover of softcover  wilt.

Hardcover boek drukken


Een hardcover boek is een boek met een harde omslag. Een hardcover wordt vaak gekozen als omslag voor naslag materiaal zoals jubileumboeken of prentenboeken. Maar ook voor bepaalde leesboeken of prekenboeken wordt regelmatig een harde omslag gekozen. Een voordeel van een harde kaft is onder andere dat er geen vouw in de omslag komt, zodra het boek wordt opengeslagen. Ook wordt de inhoud beter beschermd door een hardcover, omdat deze minder kwetsbaar is.

Wat als een nadeel beschouwd kan worden is dat hardcover boeken zwaarder zijn dan een softcover en vaak ook een stuk groter. Het is dus minder makkelijk om een hardcover boek mee te nemen. Daarom is het belangrijk dat u van te voren goed bedenkt wie uw doelgroep is en wat ze met het boek gaan doen.

Softcover boek drukken


U kunt er ook voor kiezen om een softcover boek te laten drukken. Een softcover - ook wel paperback genoemd - is een boek met een flexibele omslag. Zo’n soort omslag komt u vaak tegen bij leesboeken omdat een leesboek met een softcover handzamer is voor de lezer. Een leesboek met een softcover is dan ook lichter dan een hardcover, en is daardoor makkelijker mee te nemen. Een ander voordeel van een softcover is dat de kostprijs relatief lager ligt dan voor een hardcover.

Een softcover boek kent ook nadelen, zo is een boek met zachte omslag fragieler dan een hardcover. Daardoor moet je oppassen dat deze niet snel beschadigd. Ook bij het openslaan van het boek is de kans op vouwen in de omslag groot. Uiteraard is het ook een kwestie van hoe de lezer met het boek omgaat.

Twijfelt u over welk soort omslag u moet kiezen? In een persoonlijk gesprek kunnen we u alle voor- en nadelen van beide soorten nader aan u toelichten. We denken graag met u mee in uw keuze voor een soft- of hardcover.

Warehousing bij Vanderperk Groep


Ligt uw nieuwe boek klaar om verstuurd en/of verkocht te worden, maar kost het u te veel tijd om de voorraad en bestellingen bij te houden? Dan biedt warehousing een uitkomst voor u. Als u kiest voor warehousing dan heeft u geen omkijken naar de voorraad en verzending van uw bestellingen. Uw voorraad ligt bij ons opgeslagen, en wij verwerken en verzenden uw bestellingen. Het voordeel van warehousing is dat het u een hoop tijd bespaart en alles rondom de productie en verzending van uw boek onder een dak gebeurt.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Blijf op de hoogte: