• Home
  • Boek laten drukken softcover

Boek laten drukken met softcover

Leestijd 5 minuten
Vanderperk Groep helpt jou graag met het drukken van je boek. We beschikken over een eigen druk- en binderij en bieden verschillende afwerkingsmogelijkheden aan. Wil je een boek laten drukken met softcover? Lees verder voor meer informatie over het drukproces bij Vanderperk Groep.

Waarom kiezen voor een softcover?


Je kunt er bij van bij ons zowel voor kiezen om een hardcover als een softcover boek te laten drukken. Een sorftcover boek of ook wel paperback genoemd, wordt vaak toegpast bij leesboeken. De omslag ligt namelijk flexibeler in de hand en zorgt  ervoor dat het boek handzamer is voor de lezer. Een boek met een softcover is ook een stuk lichter waardoor het makkelijker meegenomen kan worden.

De eerste stap bij het drukken van je boek met softcoverWij beginnen altijd met een gesprek met de klant. Hier stellen we alles vast: papiersoort, formaat, fontkeuze en het ontwerp van de omslag. Wil je een gehecht of genaaid boek of wil je het boek garenloos brocheren in hotmelt of pur? We adviseren je graag met het maken van de juiste keuze(s) voor jouw boek.

Het is mogelijk om het ontwerp door ons te laten maken of je kan het ontwerp zelf aanleveren, dan gaan wij ermee aan de slag. We sturen je altijd een ontwerp om te beoordelen en als we akkoord ontvangen, gaan we jouw boek met softcover laten drukken.
Hierbij controleren we altijd nog een laatste keer of alles goed is voorbereid in de drukkerij. Klopt de oplage nog, is het papier wel op tijd besteld? We kunnen nu een goede planning handhaven.

Het procesNu is het tijd om de pagina’s te verdelen over alle vellen, oftewel: ‘op inslag zetten’. De inslag wordt op een aluminium plaat gezet waar vervolgens de inkt op aangebracht zal worden. Ook komt er een laatste check op krassen of beschadigingen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat de inkt terechtkomt op de verkeerde plek. Zodra de eerste vellen van het boek zijn gedrukt, worden ze gecontroleerd. Er wordt gelet op de uitlijning maar ook op de zwartheid van de inkt.

Voordelen van het drukken bij vanderperk GroepEen boek laten drukken met softcover heeft bij vanderperk Groep een aantal voordelen. Je kunt namelijk gebruik maken van warehousing. Hierbij worden een hoop taken je uit handen genomen. Zie hier alle voordelen op een rijtje:

  • De gehele voorraad ligt bij ons opgeslagen. Je hebt dus geen extra ruimte nodig om je boeken op te slaan.
  • Je hoeft geen enkel moment om te kijken naar de voorraad en/of bestellingen. Dit regelen wij! Wordt de voorraad klein? Dan houden we je op de hoogte.
  • N.a.v. alle bestellingen, verwerken en verzenden we de boeken naar de klant.

Tot slot gebeurt alles onder één dak. Vormgeving, het drukken, inbinden, opslag en verzending. Zo zijn wij constant bezig met jouw product.

Je boek laten drukken met softcover?Wil jij graag een boek laten drukken met softcover of hardcover bij vanderperk Groep? Neem gerust eens contact op. Wij helpen je graag bij het proces en adviseren je over alle mogelijkheden.

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?