• Home
  • Softcover boek drukken

Softcover boek drukken

Leestijd 7 minuten
Een softcover boek is een boek met een flexibele omslag en wordt vaak gekozen voor leesboeken. Dit komt omdat een softcover boek handzamer is voor de lezer. Een softcover boek - ook wel een paperback genoemd - is voor de lezer gemakkelijk mee te nemen omdat dit soort boeken vaak minder ruimte in beslag nemen. Bovendien zijn ze lichter dan een hardcover boek. Wil je een softcover boek drukken? Dit is al mogelijk vanaf een kleine oplage.

Wat kost een softcover boek?


De prijs van het drukken van een softcover boek is afhankelijk van diverse factoren. Vaak geldt: hoe groter de oplage, des te goedkoper de prijs per stuk. Maar ook voor een kleine oplage kunnen wij je van dienst zijn en een scherp prijsvoorstel doen. Het verschil tussen een grote en kleine oplage zit hem in de drukmethode. We bieden diverse drukmethodes aan, zonder dat je op kwaliteit hoeft in te leveren.

Voor kleine oplages kiezen we vaak voor digitaal drukken. Digitaal drukken heeft als voordeel dat de kosten bij een kleine oplage lager liggen. Dit komt doordat we bij het digitaal drukken van je boek direct aan de slag kunnen. In tegenstelling tot offset drukken. Deze drukmethode kiezen we vaak voor een grote oplage. De variabele kosten worden dan namelijk kleiner. Wil je meer weten over offset drukken en de verschillen tussen offset- en digitaal drukken? Hier geven wij je meer informatie.

Natuurlijk is de prijs niet alleen afhankelijk van de drukmethode, ook het formaat, bindwijze en het aantal speelt een rol. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes, zodat het eindresultaat van je softcover boek perfect is.

Continue controle tot het perfecte eindresultaat


Om tot een perfect eindresultaat te komen gaat er een proces van continue controle aan vooraf. Tijdens het drukken controleren we de vellen op kleur en stand. Kleurwaarden worden gecontroleerd met de digitale bestanden van de prepress om tot een optimaal resultaat te komen. Vervolgens controleren we of het gevouwen vel klopt qua opvolging van de paginanummers, soms kan er iets misgaan bij de prepress, maar op deze manier kunnen we dat ondervangen. Door al deze controles keer op keer uit te voeren, bereiken we het perfecte eindresultaat waar jij en wij tevreden mee zijn.  

Diverse bindwijzen en afwerkingsmogelijkheden voor een paperback


Voor het inbinden van softcover boeken kun je uit diverse mogelijkheden kiezen. Zo kunnen we het boek bijvoorbeeld genaaid of garenloos brocheren. Brocheren betekent dat er om het boekblok een flexibele papieren omslag aangebracht wordt, zoals bij softcover boeken. Genaaid brocheren houdt in dat de verschillende katernen aan elkaar vastgenaaid worden met garen. Het boek wordt op de rug voorzien van een flexibele lijmlaag en een gaasje en in de omslag gelijmd. Deze bindwijze heeft als voordeel dat het boek makkelijk open blijft liggen.

Ook kun je kiezen voor garenloos brocheren. Wanneer we een boek garenloos brocheren wordt de rug na het drukken en vouwen, ingefreesd. Vervolgens doet de lijm eigenlijk het werk van de garen en houdt het boek bij elkaar. Een garenloos gebrocheerd is per definitie iets kwetsbaarder dan een genaaid gebrocheerd boek. Het voordeel van garenloos brocheren is dat deze bindwijze iets voordeliger is.

Meer informatie over bindwijzen

Warehousing door Vanderperk Groep


Warehousing door Vanderperk Groep omvat het complete plaatje. Productie, opslag, overslag en orderbeheer, facturering en beheer van je voorraden. Concreet betekent dit voor jou dat je niet naar de voorraad en verzending van jouw boek hoeft om te kijken. Bovendien gebeuren alle werkzaamheden onder een dak, zodat we jou volledig kunnen ontzorgen. Wordt de voorraad te klein? Dan informeren we jou tijdig zodat je kunt besluiten om een nieuwe voorraad te laten drukken.

Softcover boek drukken?


Geloof je net als wij in de voordelen van een softcover boek? Afgelopen jaren hebben wij diverse softcovers mogen vormgeven, drukken en verzenden. In grote en kleine oplages. Met name als je voor het totaalpakket kiest kunnen wij je een scherp prijsvoorstel doen. Dat komt omdat we alles in eigen beheer voor je kunnen uitvoeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?