• Home
  • Softcover boek drukken

Softcover boek drukken

Leestijd 6 minuten
Een softcover boek is een boek met een flexibele omslag en wordt vaak gekozen voor leesboeken. Dit komt omdat een softcover boek handzamer is voor de lezer. Een softcover boek - ook wel paperback genoemd - is voor de lezer gemakkelijk mee te nemen omdat dit soort boeken vaak minder ruimte in beslag nemen. Ook zijn ze lichter dan een hardcover boek. Wilt u een softcover boek laten drukken? Dit is al mogelijk vanaf een kleine oplage.

Wat kost een softcover boek?


De prijs van het drukken van een softcover boek is afhankelijk van diverse factoren. Vaak geldt: hoe groter de oplage, hoe goedkoper de prijs per stuk. Maar ook voor een kleine oplage kunnen wij u van dienst zijn en een scherp prijsvoorstel doen. Het verschil tussen een grote en kleine oplage zit hem in de drukmethode. We bieden diverse drukmethodes aan, zonder dat u op kwaliteit hoeft in te leveren.

Voor kleine oplages kiezen we vaak voor digitaal drukken. Digitaal drukken heeft als voordeel dat de kosten bij een kleine oplage lager liggen. Dit komt doordat we bij het digitaal drukken van uw boek direct aan de slag kunnen. In tegenstelling tot offset drukken, deze drukmethode kiezen we vaak voor een grote oplage. De variabele kosten worden dan namelijk kleiner. Wilt u meer weten over offset drukken en de verschillen tussen offset- en digitaal drukken? Hier geven wij u meer informatie.

Natuurlijk is de prijs niet alleen afhankelijk van de drukmethode, ook het formaat, bindingswijze en het aantal speelt een rol. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes, zodat het eindresultaat van uw softcover boek perfect is.

Continue controle tot het perfecte eindresultaat


Om tot een perfect eindresultaat te komen gaat er een proces van continue controle aan vooraf. Zodra de eerste vellen gedrukt zijn worden ze direct aan alle kanten gecontroleerd. We kijken of alles netjes staat uitgelijnd op papier, de zwartheid van de inkt maar ook of er geen inktvlekken op zitten door een vuiltje. Vervolgens controleren we of het gevouwen vel klopt qua opvolging van de paginanummers, soms kan er iets misgaan bij de prepress, maar op deze manier kunnen we dat ondervangen. Door al deze controles keer op keer uit te voeren, bereiken we het perfecte eindresultaat waar wij en u tevreden mee zijn.  

Diverse bindwijzen en afwerkingsmogelijkheden voor een softcover boek


Voor het inbinden van softcover boeken kunt u uit diverse mogelijkheden kiezen. Zo kunnen we het boek bijvoorbeeld genaaid of garenloos brocheren. Brocheren betekent dat er om het boekblok een flexibele papieren omslag aangebracht moet worden, zoals bij softcover boeken. Genaaid brocheren houdt in dat de verschillende katernen aan elkaar vastgenaaid worden met garen. Het boek wordt op de rug voorzien van een flexibele lijmlaag en een gaasje en in de omslag gelijmd. Deze bindwijze heeft als voordeel dat het boek makkelijk open blijft liggen.

Ook kunt u kiezen voor garenloos brocheren. Wanneer we een boek garenloos brocheren wordt de rug na het drukken en vouwen, ingefreesd. Vervolgens doet de lijm eigenlijk het werk van de garen en houdt het boek bij elkaar. Een garenloos gebrocheerd is per definitie iets kwetsbaarder dan een genaaid gebrocheerd boek. Het voordeel van garenloos brocheren is dat deze bindwijze iets voordeliger is.

Meer informatie?

Paperback laten drukken?


Gelooft u net als wij in de voordelen van een paperback? Afgelopen jaren hebben wij diverse paperbacks mogen vormgeven, drukken en verzenden. In grote en kleine oplages. Met name als u voor het totaalpakket kiest kunnen wij u een scherp prijsvoorstel doen. Dat komt omdat we alles in eigen beheer voor u kunnen uitvoeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Blijf op de hoogte: