• Home
  • Boek drukken kleine oplage

Boek drukken kleine oplage

Ook een boek drukken in kleine oplage kan bij Vanderperk Groep. Zowel hardcover boeken als softcover boeken kunnen in kleine oplages gedrukt worden bij ons. Het drukken van een kleine oplage komt vaak voor bij (foto)jaarboeken of jubileumboeken, maar ook voor les- en leesboeken is het drukken in kleine hoeveelheden mogelijk.

Boek drukken in kleine oplage


Om een boek drukken in kleine oplage aantrekkelijk te maken voor jou, kiezen we vaak voor de drukmethode digitaal drukken. Digitaal drukken heeft als voordeel dat we direct kunnen beginnen met printen, wanneer we eenmaal het definitieve bestand hebben ontvangen. Vergis je niet: digitaal drukken is niet te vergelijken met printen met een printer die je thuis hebt staan. De kwaliteit van digitaal printen door een erkende drukker is vele malen hoger.

Voordelen van digitaal drukken


Bij een boek drukken in kleine oplage wil je het liefst niet al te duur uit zijn. Daarom, en door de hoge kwaliteit, kiezen we voor digitaal drukken. De vaste kosten voor digitaal drukken zijn veel lager dan voor offset drukken. Daarentegen zijn de variabele kosten per vel juist wel weer hoger. Maar ondanks de hogere variabele kosten is digitaal drukken voor een boek drukken in kleine oplage veel interessanter. Dat komt doordat we direct voor je aan de slag kunnen gaan. Dat betekent ook dat wij je boek sneller aan je kunnen leveren, omdat printing on demand sneller is dan offset drukken.

Harde of flexibele omslag voor jouw boek


Bij een boek drukken in kleine oplage kan je ook gewoon kiezen uit hard- of softcover, zoals bij een grote oplage ook kan. Dus na het digitaal drukken van jouw boek kun je kiezen voor een harde of flexibele omslag. Ook wel hardcover en softcover genoemd. Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Zo heeft een harde omslag vaak een luxere uitstraling en blijft de omslag altijd mooi. Ook is de inhoud beter beschermd door de hardcover waardoor je boek minder kwetsbaar is. Een softcover is lichter van gewicht en ligt daarom lekker in de hand, wat zeker voor leesboeken fijn is. Afhankelijk van het soort boek dat je wilt laten drukken, kunnen wij je adviseren in de keuze tussen een hard- en softcover.

Boek drukken met een softcover


Door te kiezen voor digitaal drukken in combinatie met een softcover als omslag heb je prijstechnisch het meeste voordeel. Dit komt enerzijds door het eerder genoemde voordeel dat een boek digitaal drukken voordeliger is voor kleine oplages. Maar ook doordat we een softcover boek garenloos kunnen brocheren, naast genaaid gebrocheerd. Garenloos brocheren is een bindwijze waarbij we de rug van het boek, na het drukken en vouwen, infrezen. Vervolgens lijmen we het boekblok (zonder garen) direct aan de flexibele omslag waardoor de lijm eigenlijk de functie van de garen overneemt. Deze afwerking is nog sneller te produceren, waardoor je goedkoper uit bent. Uiteraard kunnen wij je uitgebreid adviseren over alle bindwijzen en afwerkingsmogelijkheden. Hierbij letten we op onder andere op het gebruiksdoel, omdat niet elk type boek geschikt is om garenloos te brocheren.

Een kleine oplage laten drukken?


Een boek drukken in kleine oplage, en grote oplage natuurlijk ook, doen we graag voor je. We kunnen je helpen, adviseren en ondersteunen tijdens het hele proces. Zo kunnen wij het hele proces van vormgeving, drukken en verzenden voor je uit handen nemen. Tijdens iedere stap in dit proces geven wij je uitgebreid advies over de mogelijkheden. Kunnen wij iets voor je betekenen? Neem contact met ons op!
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?