• Home
  • Boek drukken kleine oplage

Boek drukken kleine oplage

Leestijd 4 minuten
Ook voor het drukken van een kleine oplage boeken kunt u bij Vanderperk Groep terecht. Zowel hardcover boeken als softcover boeken kunnen in kleine oplages gedrukt worden. Het drukken van een kleine oplage komt vaak voor bij (foto)jaarboeken of jubileumboeken, maar ook voor les- en leesboeken is het drukken in kleine hoeveelheden mogelijk.

Om het drukken van kleine oplages voor u aantrekkelijk te maken kiezen we vaak voor de drukmethode digitaal drukken. Digitaal drukken heeft als voordeel dat we direct kunnen beginnen met printen, wanneer we eenmaal het definitieve bestand hebben ontvangen. Vergis u niet: het digitaal printen is niet te vergelijken met een printer die u thuis heeft staan. De kwaliteit van digitaal printen door een erkende drukker is vele malen hoger.

Scherp prijsvoorstel ontvangen?

Voordelen van digitaal drukken


De vaste kosten voor digitaal drukken zijn veel lager dan bij offset drukken. Daarentegen zijn de variabele kosten per vel juist wel weer hoger. Maar als u een kleine oplage wilt laten drukken is juist digitaal drukken veel interessanter. Dat komt doordat we direct voor u aan de slag kunnen gaan. Dat betekent ook dat wij uw boek sneller aan u kunnen leveren, omdat printing on demand sneller is dan offset drukken.

Na het drukken van uw boek kunt u kiezen voor een harde- of flexibele omslag. Ook wel hardcover en softcover genoemd. Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Zo heeft een harde omslag vaak een luxere uitstraling en blijft de omslag altijd mooi. Ook is de inhoud beter beschermd door de hardcover waardoor uw boek minder kwetsbaar is. Afhankelijk van het soort boek dat u wilt laten drukken, kunnen wij u adviseren over het kiezen van een harde- of flexibele omslag.

Kleine oplage met een softcover


Door te kiezen voor digitaal drukken in combinatie met een softcover heeft u prijstechnisch een voordeel. Dit komt enerzijds door het bovengenoemde voordeel dat digitaal drukken voordeliger is voor kleine oplages. Maar ook doordat we het softcover boek garenloos kunnen brocheren. Garenloos brocheren is een bindwijze waarbij we de rug van het boek, na het drukken en vouwen, infrezen. Vervolgens lijmen we het boekblok aan de flexibele omslag waardoor de lijm eigenlijk de functie van het garen overneemt. Deze afwerking is goedkoper te produceren, waardoor u goedkoper uit bent. Uiteraard adviseren wij u uitgebreid over alle bindwijzen en afwerkingsmogelijkheden.

Een kleine oplage laten drukken?


Wij helpen u graag bij het drukken van een kleine oplage boeken. Tevens kunnen wij het hele proces van vormgeving, drukken en verzenden voor u uit handen nemen. Tijdens iedere stap in dit proces geven wij u uitgebreid advies over de mogelijkheden. Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem contact met ons op!
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Blijf op de hoogte: