• Home
  • Offset drukkerij

Offset drukkerij: 3 vragen over offset drukken

Offset drukken is een veel voorkomende techniek die gebruikt wordt in drukkerijen. Ook Vanderperk Groep maakt onder andere gebruik van deze techniek. Offset drukken heeft een aantal voordelen ten opzichte van digitaal drukken. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat het jou weinig zegt. Daarom geven we hieronder antwoord op een aantal veelgestelde vragen, die je keuze tussen offset- of digitaal drukken wellicht kunnen vergemakkelijken.

Wat is het verschil tussen offset drukken en digitaal drukken?


Bij offset drukken wordt er gebruik gemaakt van aluminium drukplaten, waarop het te drukken ontwerp wordt geplaatst. Vervolgens wordt deze plaat vochtig gemaakt, alle delen die niet gevuld zijn met tekst/beeld zullen dit vocht opnemen. Vervolgens wordt de inkt aangebracht op de aluminium plaat, de natte delen zullen de inkt afstoten waardoor alleen de te drukken beelden inkt zullen opnemen. Dit wordt op een rubberen doek gedrukt, die het vervolgens op papier drukt. Omdat het ontwerp niet rechtstreeks in aanraking komt met het papier, wordt het ‘offset’ drukken genoemd.  

Wat zijn de voordelen van offset drukken?


Offset drukken kent een aantal voordelen ten opzichte van digitaal drukken. Vooral wanneer je een grote oplage nodig hebt. Dit komt doordat de opstartkosten hoger liggen dan bij digitaal drukken, maar deze hoef je slechts een keer te betalen wanneer je iets laat drukken. Een van de voordelen van offset drukken is dat de kwaliteit en kleurechtheid beter is omdat het afstellen van de drukpers heel precies gebeurd. Een ander voordeel is dat je de mogelijkheid hebt om te kiezen voor speciale, luxe afwerkmogelijkheden.

Wanneer kan ik beter voor digitaal drukken kiezen?


Wil je een kleine oplage laten printen en dit snel in huis hebben? Dan is digitaal drukken - ofwel printing on demand - een goede keuze voor jou. Met name voor een kleinere oplage is digitaal drukken een meer voordelige keuze, omdat we bij digitaal printen gelijk aan de slag kunnen. Er wordt vaak voor digitaal drukken gekozen wanneer het gaat om brochures, visitekaartjes en periodieken.

Vanderperk Groep is dé specialist voor al jouw (offset) drukwerk


Uiteraard hoef je niet zelf te beslissen welk materiaal en welke manier van drukken het beste bij jouw situatie past. Wij kunnen je hier goed bij ondersteunen en adviseren in wat de beste keuze is voor jou. In onze drukkerij beschikken we over diverse mogelijkheden om jouw drukwerk te drukken. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem hieronder contact met ons op.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?