• Home
  • Inspiratie
  • De grote kracht van bewegend beeld: je doelgroep vinden en prikkelen met video

De grote kracht van bewegend beeld: je doelgroep vinden en prikkelen met video

Leestijd 5 minuten

De Vanderperk Groep uit Groot-Ammers helpt bedrijven en organisaties hun verhaal vertellen en bij het bereiken van de juiste doelgroep met dat verhaal. Daarvoor wordt een optimale mix ingezet van online en offline communicatiemiddelen, waarin de rol van video steeds prominenter wordt.

Video is het krachtigste communicatiemiddel geworden in het tijdperk van de social media. “75 procent van al het internetverkeer bestaat al uit video content”, weet Marc Strootman, marketeer en mede-eigenaar bij Vanderperk Groep. “En dat aandeel zal in de komende paar jaar alleen maar groeien, is de verwachting. Tot 82 procent in 2021.”
YouTube is al de een na grootste zoekmachine ter wereld. Met name onder jongeren wordt die veel gebruikt. Maar ook Facebook ziet het liefst bewegend beeld in posts, zoals tijdens het scrollen door berichten steeds duidelijker wordt. “Met een tekst of een foto alleen is je bereik online niet meer zo groot”, stelt Marc Strootman.

Prikkel


Dat betekent niet dat geschreven woord of fotografie geen marketingwaarde meer hebben. Integendeel. De drukpersen bij Vanderperk draaien volop want veel zoekacties of aankopen beginnen bij een ‘papieren prikkel’ uit folder, krant of magazine. Het geheim achter effectieve marketing is het bereiken van de doelgroep via de juiste mix tussen verschillende kanalen, online en offline.

Vanderperk Groep fungeert voor zijn klanten als wegwijzer en rustpunt te midden van alle informatiestromen. Het heeft zelf alle kennis en creativiteit in huis om de boodschap op rake wijze aan de man te brengen: van ervaren drukkers en grafische afwerkers tot designers, marketing- en communicatiestrategen, social-mediaexperts en webontwikkelaars. Dit complete creatieve team zoekt samen met de klant naar prikkelende en inhoudelijke uitingen die mensen in beweging brengen.

Video


Videocontent prikkelt bij uitstek, maar de ene video is de andere niet. “Een mooie, gelikte bedrijfsfilm is goed om te hebben, maar daarmee bereik je het publiek op de social media niet”, legt Marc Strootman uit. “Op social media moet je juist snel je boodschap vertellen, zodat mensen blijven kijken en niet doorscrollen.”

Waar zit de doelgroep op te wachten? Dat is in iedere marketingcampagne de centrale vraag, dus ook voor een videocampagne. Een leuk voorbeeld van een aanstekelijke film voor social media is BakkersMakkers, door Vanderperk Groep gemaakt voor Bakkerij Van der Grijn.
(Tekst gaat verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=9V4Z1V5Rki8

“We zijn op de werkvloer gaan kijken wat de medewerkers nu precies aan het doen zijn. Het zijn luchtige filmpjes, er zitten nogal wat flauwe woordgrappen in; echt op de social media gericht. We hebben daar een groot bereik mee gehad, met veel interactie met het publiek.”

“Maar je kunt video voor veel meer doeleinden inzetten. Om personeel te werven of de nieuwe strategie van je bedrijf te promoten bijvoorbeeld. Dit hebben wij gedaan voor grotere organisaties zoals Strukton en Montapacking. Of je gebruikt video om kennis te delen. Zo laat je zien waar je goed in bent en wat je te bieden hebt. Wij hebben dat zelf ook gedaan. Wij hebben ter inspiratie een videoblog gemaakt waarin we vertellen hoe je een goede bedrijfsvideo maakt.”

Zo maak je een goede video in 5 stappen.
Bekijk andere video's van Vanderperk Groep

Bron: Het Kontakt

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?