• Home
  • Huisstijl laten maken

Huisstijl laten maken

Leestijd 4 minuten
Het is misschien lastig om de exacte definitie te geven van ‘huisstijl’ te geven. Maar, als we het hebben over McDonalds of Kruidvat denk je vast aan de grote M en de slogan ‘Steeds verrassend, altijd voordelig’. Dit zijn kenmerkende onderdelen van een huisstijl. Toch is het lastig om de huisstijl van jouw bedrijf te bedenken en nog eens overal in terug te laten komen. Daarom kun je bij Vanderperk Groep jouw huisstijl laten maken. Lees snel verder.

Huisstijl onderdelen: huisstijl laten maken


Een huisstijl is een breed begrip. De huisstijl is eigenlijk een verzamelnaam van de visuele identiteit van jouw bedrijf. De uitwerking is gebaseerd op verschillende grafische elementen zoals onder andere een logo. Maar, ook zaken als de kleuren en het lettertype die bij het merk horen. Het is de vertaling van jouw merkidentiteit. Je kunt jezelf de vraag stellen: ‘Hoe wil ik mijn bedrijf naar buiten toe presenteren?’ De huisstijl is ook zeer bepalend voor de eerste indruk. Hetgeen wat je er uiteindelijk mee wilt bereiken is herkenbaarheid en waardering. Dit kun je creëren door de volgende punten aan te houden:

  • Zelf in je merk te geloven;
  • Deze geloofwaardigheid uitstralen. Bepaal jouw kernwaarden en strategie en breng dit over naar jouw doelgroep;
  • Bepaal welke kleuren er typisch bij jouw bedrijf passen;
  • Bepaal welk lettertype je aan wilt houden.

Uiteindelijk baseer je al de offline communicatie zoals visitekaartjes, enveloppen en briefpapier ook op de benoemde elementen. Zodra je al deze punten toepast zul je de kans op een professionele uitstraling aanzienlijk vergroten. Ga dus direct aan de slag met het ontwikkelen van jouw huisstijl of kies voor een huisstijl laten maken. Zodra jouw huisstijl ontwikkeld is, kun je het on- en offline toepassen. Bij Vanderperk Groep kun je ook terecht voor vormgeving en drukwerk. Drukwerk is ook niet weg te denken in het proces van een huisstijl laten maken.

Sparren met Vanderperk Groep


Vind je het lastig wat de beste keuze voor jouw bedrijf is omtrent een huisstijl laten maken?
Dat is logisch, het zijn namelijk best wat elementen die met elkaar verbonden moeten worden. Al deze elementen zullen de huisstijl tot jouw huisstijl maken. Ook consistentie is onmisbaar. Tot slot is het verstandig om de huisstijl toe te passen in jouw on- en offline omgeving. Sta jij open voor een huisstijl laten maken door Vanderperk Groep? Vraag dan meteen een offerte aan. Als je vragen hebt of er onduidelijkheden zijn, neem dan contact met ons op.

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?