Vormgeving: voor een design dat bij je past

Leestijd 5 minuten
Eerlijk is eerlijk, we beslissen of we een product wel of niet kopen gebaseerd op hoe het eruit ziet. Juist daarom is de vormgeving van een product zo ontzettend belangrijk. Je wilt hierbij dat het product naadloos aansluit bij de huisstijl, doelgroep en de inhoud. Zo versterkt het elkaar en komt het doel van je product pas echt tot zijn recht.

Bij het vinden van een design wat bij je product past is het van belang om de juiste beeldtaal te kiezen. Denk hierbij aan het gebruik van visuele elementen zoals kleuren, symbolen, pictogrammen, illustraties en fotografie om de boodschap zo duidelijk mogelijk aan je doelgroep over te brengen.

Vormgeving bij Vanderperk Groep


Vanderperk Groep gaat samen met jou op zoek naar een vormgeving die bij jouw organisatie past. Of je nu een fris, stijlvol, ingetogen of uitbundig ontwerp wenst. Samen gaan we aan de slag om een ontwerp te realiseren dat aansluit bij jouw wensen. Allereerst kijken we naar wat er bij je organisatie past en wat jouw wensen zijn. Aan de hand hiervan maken wij een ontwerp en leggen dit aan je voor. Ben je tevreden? Dan gaan we echt aan de slag met bijvoorbeeld de opmaak van je magazine, folder, tijdschrift, jaarverslag, boek of welk ander product je dan ook wenst. Hierbij zorgt Vanderperk Groep voor:
  • Een aantrekkelijk product
  • Een krachtige en duidelijke vormgeving
  • Een overtuigende en professionele uitstraling

Verschillende beelduitingen


Voor de vormgeving van je product of huisstijl kun je de keuze maken uit verschillende beelduitingen met elk zijn eigen kracht en eigenschappen. De consistentie van een of meerdere van deze elementen zorgt voor een sterke visuele identiteit en helpt bij het overbrengen van de boodschap.

1. Symbolen en pictogrammen


Ben je op zoek naar een vormgeving waarmee je snel een boodschap over kunt brengen? Dan kun je dit bijvoorbeeld doen door middel van een herkenbaar symbool of een pictogram. Het is hierbij belangrijk om tijdens de vormgeving te zorgen dat de betekenis duidelijk is en dat ze in lijn zijn met de doelgroep.

2. Kleur


Kleur is een krachtig visueel element dat emoties en associaties oproept. Daarom is de keuze voor bepaalde kleuren erg belangrijk bij de vormgeving. Samen vinden we de kleuren die passen bij jouw boodschap en doelgroep. Kies je voor passie en energie en ga je voor rood of vind je vertrouwen en betrouwbaarheid belangrijk en ga je voor een blauwe kleur? Samen vinden we het kleurenpallet dat bij jouw boodschap en doelgroep aansluit.

3. Typografie


Door gebruik te maken van verschillende lettertypes en lettergroottes maak je een tekst visueel aantrekkelijker. Daarnaast kan het je helpen de boodschap te versterken. Hierbij is het belangrijk dat de tekst leesbaar is en de vormgeving aansluit bij de doelgroep.

De kracht van de juiste vormgeving


Een krachtige vormgeving draagt bij aan de visuele identiteit van jouw product of dienst. Hier komt vaak veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Daarom helpt Vanderperk Groep je met het neerzetten van een krachtige merkidentiteit met behulp van de juiste vormgeving. Zo kun jij je met andere dingen bezighouden.

Benieuwd naar wat VanderPerk Groep voor jou kan betekenen op het gebied van vormgeving of een van onze andere diensten? Neem vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: