Logo en huisstijl: jouw organisatie in een nieuw jasje

Leestijd 4 minuten
Je hebt maar één kans op de eerste indruk. Je wilt dan ook dat deze positief is. Bij jouw organisatie zijn je logo en huisstijl het geen wat die eerste indruk geeft. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat deze er goed uitzien en daarnaast moet het een vertaling zijn van waar jouw organisatie voor staat. De vormen en kleuren spelen hierbij een belangrijke rol. Samen met je naam en bedrijfsgegevens moet het een mooi geheel vormen.

Logo en huisstijl ontwerp


Een logo ontwerp is meer dan een paar letters en plaatjes en vormt de basis voor je huisstijl. Hij moet de doelgroep aanspreken en herkenbaar zijn. Voor een sterke merkidentiteit is het belangrijk om je logo en huisstijl ontwerp af te stemmen op je doelgroep, branche en kernwaarden. Dit alles draagt bij aan een professionele indruk. Naast een sterk logo ontwerp is ook de huisstijl een belangrijk onderdeel van deze indruk. Denk hierbij aan een visitekaartje, briefpapier of enveloppen. Hierbij is het logo het uitgangspunt. Samen met de gebruikte kleuren, vormen en de bedrijfsnaam is het verwerkt tot een mooi geheel in de vorm van een huisstijl.
 

Geef het uit handen


Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het ontwerpen van een nieuw logo en passende huisstijl maar je kunt het ook uit handen geven. Dit bedoelen we dan natuurlijk niet letterlijk. Uiteindelijk ken jij je organisatie en doelgroep het best. Daarom is jouw input van groot belang. Zie het meer als een helpende hand. Hierbij maak je gebruik van onze expertise en helpen we bij het vertalen van jouw ideeën en wensen voor jouw logo en huisstijl ontwerp. Zo zorgen we voor een goede eerste indruk, herkenbaarheid en zorgen we daarnaast dat alle uitingen op elkaar aansluiten. Een goede huisstijl vormt namelijk ook de basis voor (later) te realiseren uitingen zoals bijvoorbeeld brochures, advertenties en de website.
 

Content handboek


Het logo en huisstijl ontwerp vormt de basis. Om ervoor te zorgen dat de content van je organisatie consistent is in stijl, toon-of-voice en kwaliteit kan het gebruik van een content handboek helpen. Hierin vind je onder andere de richtlijnen met betrekking tot de merkidentiteit. Denk hierbij aan elementen zoals kleurcodes, typografie, lay-out en afbeeldingen. Zo kun je aan de slag gaan met jouw nieuwe logo en huisstijl ontwerp op verschillende platforms. Daarnaast helpt het je ook bij het realiseren van uitingen zoals een magazine, presentatiemappen, schrijfblokken en notitieboekjes.

Benieuwd naar wat VanderPerk Groep voor jou kan betekenen op het gebied van een (nieuw) logo en huisstijl ontwerp of een van onze andere diensten? Neem vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: