• Home
  • Boek laten drukken

Een boek laten drukken en inbinden? Samen tot het beste resultaat!

Leestijd 7 minuten
Je boek is af! Of het nu je eerst geschreven boek is, of je hebt het al vaker gedaan, een boek laten drukken blijft spannend. Samen met jou maken we het plaatje compleet, van drukwerk tot het aanbrengen van het omslag, we zorgen voor een mooi eindresultaat. Onze specialisten staan voor u klaar om aan de slag te gaan en kijken er naar uit om jouw meesterwerk tot leven te laten komen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies.

Boek drukken bij Vanderperk Groep


Wij kunnen de hele productie voor je uit handen nemen. Het enige dat je hoeft te doen is je tekst aanleveren, vervolgens zorgen wij ervoor dat het boek gecontroleerd en vormgegeven wordt. Daarnaast adviseren we je over de verschillende soorten papier, drukwerk en de omslag van het boek. Je kunt er voor kiezen om de omslag door ons op te laten maken, of zelf een bestand aan te leveren. Je kunt ten alle tijden rechtstreeks contact opnemen met de verantwoordelijke voor je boek, hierdoor kunnen we snel schakelen en zorgen we voor de juiste afhandeling.

Drie fases voor het laten drukken van een boek


Voordat we jouw boek ook echt kunnen drukken lopen we eerst een drietal fases door. Er komt namelijk heel wat bij kijken voordat de consument een (lees)boek in zijn handen heeft.

1. De ontwerpfase


Tijdens de ontwerpfase voeren we altijd eerst een gesprek met de klant. Hierin bespreken we de keuze van het papiersoort, formaat en bindwijze. Maar we kijken ook naar de fontkeuze en het ontwerp van de omslag. Je kunt uiteraard zelf een ontwerp aanleveren, maar we kunnen deze ook voor je vormgeven.

2. De prepress fase


In deze fase gaan we de pagina's verdelen over een vel. Want in tegenstelling tot de printer die we thuis hebben staan, wordt er in een drukkerij meerdere pagina's op een vel geprint. Dit heet 'op inslag zetten'. Vervolgens wordt de inslag op een aluminium plaat gezet, waar later de inkt op aangebracht wordt. Tenslotte controleren we alle platen op krassen of beschadigingen, want een beschadiging zorgt ervoor dat er inkt op de verkeerde plek terechtkomt.

3. De drukfase


In deze laatste fase zijn alle voorbereidingen getroffen om het boek te laten drukken. Zodra de eerste vellen gedrukt zijn, worden deze altijd gecontroleerd. Bijvoorbeeld of ze netjes uitgelijnd zijn op papier, maar ook de zwartheid van de inkt.

Lees hier meer over het drukken van een boek

Boek laten drukken


Je kunt kiezen uit twee verschillende manieren van drukken, namelijk: digitaal en offset. Het prijsverschil zit voornamelijk in de opstartkosten, deze zijn bij digitaal drukken namelijk lager dan bij offset. Als je eenmalig een kleine oplage wilt drukken, kan digitaal drukken daarom interessanter zijn. Voor een hoge oplage is offset juist een meer voordelige keuze. Wij zullen je altijd adviseren over de mogelijkheden en helpen bij het maken van de juiste keuze. Zo komen we samen tot het beste resultaat!

Warehousing: opslag en verzending van het boek


Is je nieuwe boek gedrukt, ingebonden en voorzien van een mooie omslag en zou je graag willen dat iemand de opslag en bestellingen voor je uit handen neemt? Dan is warehousing de ideale oplossing voor jou. Ook wanneer je simpelweg geen tijd of ruimte heeft om de opslag bij te houden. Wanneer je kiest voor warehousing heb je geen omkijken naar de voorraad en verzending van je producten. Wij nemen dat volledig voor je uit handen.

Als je kiest voor warehousing bij Vanderperk Groep heeft dat een aantal voordelen. Zo ligt de hele voorraad bij ons opgeslagen, waardoor je zelf geen extra ruimte nodig hebt. Ook hoef je niet naar de voorraad en bestellingen om te kijken, want dat doen wij. We verwerken en verzenden de bestellingen en letten op de voorraad. Wordt deze te klein? Dan laten we dat direct aan je weten.

Een ander voordeel van warehousing is dat je alles onder één dak laat gebeuren. Zo regelen we de vormgeving van het boek, het drukken en inbinden en tot slot de opslag en verzending.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen bij het laten drukken van een boek? Neem contact met ons op:
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?