Boek binden

Leestijd 5 minuten
Als je een boek hebt geschreven, wil je hem op de juiste manier laten binden. Zo is er niet één manier voor het binden van je boek maar nog vele meerdere. Wil je meer weten over de diverse technieken om je boek in te binden? Lees dan verder.

Je boek binden bij Vanderperk Groep


Het binden van je boek is een belangrijk proces waar zorgvuldig naar gekeken moet worden. Het is een proces van stap voor stap in elkaar zetten van papieren drukwerk tot een kant-en-klaar boek. Nadat jouw boek bij ons gedrukt is en alles perfect is tot in de laatste puntjes, gaan we jouw boek binden in onze boekbinderij. We geven je graag een indruk van het begin tot eind zodat je weet hoe Vanderperk Groep te werk gaat. Het binden van je boek is de laatste stap in het drukproces, in deze stap wordt jouw boek compleet.

Hoe bind je je boek het liefst in?


Er zijn diverse manieren om je boek te binden bij Vanderperk Groep. En bij elk boek past een specifieke bindwijze. Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren binden we het boek in. We zetten alle manieren voor je op een rijtje:

Gelijmd gebonden


Bij deze bindwijze worden de bladzijden vastgelijmd aan de omslag. Deze bindwijze is aanzienlijk goedkoper dan andere methoden en wordt dan ook vaak gekozen voor boeken die in grote oplages geproduceerd worden.

Genaaid gebonden


De boekblokken worden hierbij voorzien van een hard karton, dat is afgewerkt met bijvoorbeeld linnen of kunstleer. Het boekblok wordt in de kaft gelijmd met behulp van schutbladen. Schutbladen beschermen een boekblok en verbinden het papier met het binnenwerk van de omslag.

Garenloos brocheren


Bij garenloos brocheren wordt de rug van de katernen ingefreesd. Vervolgens neemt de lijm de functie van het garen over. Door het ontbreken van garen is een garenloos gebrocheerd boek kwetsbaarder dan een genaaid boek, echter is deze afwerking goedkoper te produceren. Het kan dus een kostenafweging zijn om te kiezen voor garenloos brocheren.

Gehecht brocheren


Wanneer een boek gehecht gebrocheerd wordt, worden de katernen aan elkaar bevestigd met nietjes. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij dunne boekjes zoals tijdschriften, magazines en glossy’s.

Genaaid brocheren


Bij genaaid brocheren worden de katernen met garen aan elkaar genaaid en vervolgens in een karton-achtig omslag gelijmd. Deze bindwijze wordt gebruikt voor het inbinden van softcovers.

Soft- of hardcover?


De keuze voor een softcover of hardcover na het binden van je boek is ook belangrijk. De omslag geeft tenslotte de eerste indruk van je boek. Beide omslagen hebben hun eigen voor- en nadelen, maar hebben beide een unieke uitstraling. Softcovers zijn ideaal voor leesboeken en zijn goedkoper te produceren. Een hardcover is een goede keus wanneer je kiest voor een jubileum- of jaarboek. Twijfel je over de keuze van een soft- of hardcover? We adviseren je graag.

Meer informatie


Wil je jouw boek laten binden bij Vanderperk Groep? Wij helpen je graag verder om jouw boek te laten stralen tot in de laatste puntjes. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem https://vanderperk.nl/contact op, wij helpen je graag verder.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?