• Home
  • Wat kost een boek drukken?

Wat kost een boek drukken?

Een leesboek, lesboek, jaarboek of proefschrift voor al deze uitgaven geldt: het meeste werk ligt in de voorbereiding. Het schrijven, verzamelen van alle inhoud, het maken van een goede indeling, de vormgeving, er komt heel veel kijken bij het schrijven of samenstellen van een boek. Als de inhoud van het boek compleet en helemaal naar wens is komt de volgende belangrijke stap: het laten drukken. Opnieuw kom je voor een aantal keuzes te staan. Vanderperk Groep helpt jou hier graag bij. Om je alvast een stukje op weg te helpen geven wij hieronder antwoord op de belangrijke vragen: Welke opties zijn er voor het laten drukken van een boek? en Wat kost een boek drukken?

Offset of digitaal drukken


Bij het laten drukken van een boek heb je de keuze uit digitaal en offset. Het grote voordeel van digitaal drukken is dat het een stuk sneller gaat dan offset drukken. Bij digitaal drukken wordt het beeld digitaal doorgestuurd naar onze drukpers. Er kan dan vrijwel gelijk worden afgedrukt. Het drukwerk kan bij digitaal drukken gepersonaliseerd worden. Wanneer je eenmalig en in kleine oplages wilt drukken is digitaal drukken vaak ook veel goedkoper dan offset drukken. Bij offset drukken wordt het beeld met een aluminium plaat eerst op een doek gedrukt en vervolgens op papier. Het grootste voordeel van offset drukken is de kwaliteit en de kleurechtheid. Daarnaast zijn er luxe of speciale afwerkingen mogelijk bij offset drukken. Het antwoord op een vraag wat kost een boek drukken is afhankelijk van de manier van drukken.

Wat kost een boek drukken?


De kosten voor het laten drukken worden bepaald door de manier van drukken die gekozen wordt. Wil je eenmalig een kleine oplage drukken dan kun je het beste kiezen voor digitaal drukken. Bij deze methode zijn de opstartkosten namelijk veel lager dan bij offset drukken. Ga je voor een hogere oplage dan is offset drukken de meest voordelige keuze. Welke manier van drukken voor jou financieel het meest aantrekkelijk is hangt dus af van de grootte van de oplage. Bedenk vooraf dus goed hoeveel boeken je wilt laten drukken en of het een eenmalige uitgave betreft. Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? Wij adviseren je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Een offerte opvragen


Wil je direct een duidelijk antwoord op de vraag: wat kost een boek drukken? Neem vandaag nog contact op met Vanderperk Groep. Wij nemen graag alle opties met je door en helpen je bij het realiseren van het mooiste product voor de beste prijs.

* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?