Webdesign trends 2017

Leestijd 5 minuten

Webdesign trends 2017

Het is 2017! En om het jaar goed van start te gaan delen wij de webdesign trends die onze webdesigners hebben samengesteld.

Website trends 2017


Material design wordt textile design


Het Material design dat Google ontwikkelde voor al hun interfaces en stijlen ontwikkelt verder. De volgende stap heet nu textile design. Material design maakte gebruik van duidelijk lagen over elkaar. Textile design gebruikt die lagen en laat ze beter op elkaar inwerken.

Daarnaast komen er verschillende texturen samen. Het digitale krijgt steeds meer een analoge laag voor een "echt gevoel".

Onderdompeling in beeld


Je ziet steeds vaker overweldigend beeld. Fullscreen foto's of video's met daarop een tekst. Het gedurfde fullscreen is in opkomst.

Reden voor het onderdompelende gebruik van beeld is om lezers en gebruikers uit te nodigen en engagement te creƩren. Een kleine foto op een pagina valt minder op dan een paginagrote foto. Het draait om eye catchers die aandacht afdwingen.

Mobiel bepaalt design


We weten het onderhand wel: mobile-first. Gebruikers pakken tegenwoordig eerder hun mobiel om te surfen dan dat er op een laptop gegoogeld wordt. Dat betekent dat jouw site dus vanuit mobiel ontworpen moet worden. Een compleet andere manier van websites benaderen.

Gradients


Flat design en material design zijn inmiddels gebruikelijke termen in de grafische wereld. De volgende stap om dit ontwerp in kleuren zijn gradients (verlopen). Grote gradients, het liefst in wat nineties kleuren worden steeds meer in.

Het mooie is dat met de opkomst van svg (scalable vector graphics) deze gradients niet meer zoveel grafische paardenkracht vereisen. Op grote schaal worden knoppen voorzien van kleine animaties om de interactie te verduidelijken.

Kaarten


Nog zo'n trend uit de schuur van Google: kaarten. Kaarten zijn onderdeel van material design, maar worden wijds geadapteerd door andere ontwerpers. Het zijn handige en overzichtelijke containers die werken op mobiel alsook op desktop. Met name in de digitale wereld zul je ook in 2017 steeds meer kaarten tegenkomen.

Cinemagraphs


Bewegende foto?s. Dat zijn zogenaamde cinemagraphs. Het is veel interessanter dan een stilstaande foto en kost minder bandbreedte dan video.Reactie-gifs worden breder ingezet en geaccepteerd door sociale media. Maar cinemagraphs zijn net wat anders: een foto met een subtiele beweging. Denk aan: een foto van een model met een jurk die beweegt of water dat voortkabbelt onder een brug.

Responsive logo's (SVG)


Responsive logo's zijn ervoor gemaakt om de alsmaar groter wordende formaten van gebruikers aan te kunnen. Er zijn zoveel verschillende mobiele en desktopformaten, dat er geen standaard meer mogelijk is. Daarom is het nodig om voor de allerkleinste schermen een logo niet alleen maar kleiner te maken, een goed logo moet ook reageren op de omgeving en functioneel blijven.

Responsive logo's zijn eenvoudig en kneedbaar. Zo komt jouw logo op elk apparaat goed uit.

 
Deze webdesign trends van 2017 zagen we het afgelopen jaar opkomen. Het zijn veelal diensten of idee?n van een of twee jaar oud waar we nu de gevolgen van beginnen te zien. Op basis hiervan kunnen we een goed beeld schetsen van waar we op gaan inspelen bij onze klanten dit jaar.

Bronnen

https://www.behance.net/gallery/44646163/Eight-App
http://islanublar.jurassicworld.com
http://justfreethemes.com/demo?theme=ShopIsle
http://www.thedesignrange.com/7-graphic-design-trends-for-2017
https://www.designcontest.com/blog/design-trends-predictions-2017/
http://tippingpointus.com/web-design-trends-2016-2017

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?