Aandachtspunten voor een nieuwe website

Leestijd 5 minuten

Misschien denk je wel eens na over een nieuwe website voor je organisatie. Vaak zijn we geneigd te denken dat er snelle winst te behalen valt met hoe een website eruit ziet. Maar achter de mooie of minder mooie façade, gaan belangrijke aandachtspunten schuil. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor een nieuwe website voor je op een rij.

Zorg dat je site converteert
Mensen bezoeken je website met een doel: bijvoorbeeld producten kopen, informatie vinden of contact opnemen. Vaak leiden veel pagina’s op je website niet naar een gericht doel. Wat moet een bezoeker uiteindelijk doen op je pagina? Met andere woorden: is er een duidelijke call-to-action? De bezoeker overhalen tot actie heet een ‘conversie’.

Door opvallende buttons, meer contactformulieren en de bezoeker duidelijkheid en zekerheid te geven, is de conversie op je website flink te optimaliseren.

Word gevonden in Google
Op het gebied van zoekmachine-optimalisatie (bekend met de afkorting SEO) zijn er nog veel verbeteringen te verrichten. Beter gevonden worden in Google, betekent meer relevante bezoekers die op je site informatie vinden, producten kopen en contact opnemen, etc.
Door het maken van landingspagina’s, jouw website aan te melden bij Google en teksten te schrijven die zich richten op jouw doelstellingen, is er veel resultaat te behalen.

Vernieuw het ontwerp
Ontwikkelingen op het gebied van webdesign gaan snel. Hierdoor is er steeds meer mogelijk voor de gebruiker. Daarnaast is het gedrag online ook sterk veranderd en draait een website eigenlijk niet meer om jou en jouw diensten, maar om wat de bezoeker aan jou heeft als organisatie.
In het ontwerp zijn er verbeteringen te behalen die het gebruik van de website voor de bezoeker sterk kan verbeteren.

Houd je site veilig
Online veiligheid wordt alsmaar belangrijker. Als je pagina’s met formulieren bezoekt zonder een beveiligde verbinding, markeren browsers dat tegenwoordig als onveilig.
Met HTTPS (= beveiligde verbinding) maakt je browser namelijk versleuteld verbinding met een website. Met https bied je dus veiligheid aan je bezoekers en aan jezelf.

Maak jouw website responsive
Steeds meer mensen bezoeken websites niet meer alleen vanaf een desktopcomputer of laptop. De mobiele apparaten zijn blijvend in opkomst. Zo zijn er sinds 2022 meer mensen die websites op een telefoon op tablet bezoeken, dan met een pc. De verhoudingen zijn ongeveer 50/50.
Mogelijk is jouw website op dit moment niet gemaakt voor mobiele apparaten. Met andere woorden: dan is de site niet responsive. Dit betekent dat jouw website voor de helft van je bezoekers niet goed wordt weergegeven.

Ok, en nu?
Met al deze bovenstaande ideeën kunnen we je helpen. Misschien denk je al langer na over een vernieuwde website en heb je hiervoor al ideeën. Mooi! Bel of mail dan gelijk om er eens samen over te sparren.

Komt het idee voor een nieuwe website wat onverwacht en wil je meer informatie over bovenstaande? Neem contact op wanneer het jou uitkomt om de aandachtspunten eens door te nemen. Als Vanderperk Groep denken we graag met je mee.

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?