4 redenen waarom jouw site https nodig heeft

Leestijd 5 minuten

Online veiligheid wordt alsmaar belangrijker. Daarom begint Google vanaf 1 januari 2017 websites die wachtwoorden en betalingsgegevens doorsturen als onveilig aan te duiden als ze geen HTTPS gebruiken. Met HTTPS maakt jouw browser namelijk versleuteld verbinding met een website.

Het is het best om je site zo snel mogelijk te voorzien van HTTPS. Hier zijn 4 redenen waarom:

1. Je biedt veiligheid aan je bezoekers.


Of je nu een website met inlog hebt of een webshop waarbij je betalingsgegevens hebt, je wilt dat je bezoekers zich veilig voelen. Alle gegevens die door de gebruiker op je website worden ingevuld worden versleuteld verstuurd.

2. Je biedt veiligheid aan jezelf.


Doordat je website veiliger omgaat met privégegevens, ben je minder vatbaar voor hackers en het verliezen van gevoelige informatie, zoals betalings- en adresgegevens.

3. Je website krijgt voorrang in Google.


Met het gebruik van HTTPS krijgt jouw website voorrang op sites die dat niet gebruiken. Als je website HTTP blijft gebruiken, zul je achterstand oplopen ten opzichte van sites die wel in veiligheid investeren.

4. Je website wordt sneller.


Hoewel er vaak wordt gezegd dat een beveiligingscertificaat je site trager maakt, ervaren wij juist een lichte toename van laadsnelheid in je site. Het laden verloopt sneller vanwege de betere compressie van data door het certificaat.

Als je website wel HTTPS gebruikt
Als jouw website al gebruik maakt van HTTPS, hoef je niets te doen. Jouw site versleuteld al de verbinding.

Als je site geen HTTPS gebruikt?
Als jouw website geen gebruik maakt van HTTPS, blijft je website gewoon beschikbaar. Echter vanaf 1 januari 2017 gaat Google waarschuwingen geven in de adresbalk. Deze waarschuwing kan voor bezoekers een reden zijn om je website weer te verlaten, ookal is er geen gevaar.

Daarnaast gaat Google in zoekresultaten voorrang geven op sites die wel gebruik maken van HTTPS. HTTP-sites krijgen dus geen straf in ranking, maar HTTPS-sites worden voorgetrokken.
 
Laat je website zo snel mogelijk omzetten naar HTTPS, vraag naar de mogelijkheden. Zo houd je je website up-to-date en blijf je veilig voor jezelf en je bezoekers.

WEBSITE NU OVERZETTEN
 

Heb je vragen of HTTPS, SSL of wil je weten of jouw website al gebruikt maakt van HTTPS?
Stuur een mail naar Mathijs of bel: 0184 430 861


Verder lezen over HTTPS?


Wat betekent HTTPS?


HTTPS is een afkorting voor ‘HyperText Transfer Protocol Secure. Om te internetten werd altijd gebruikt gemaakt van ‘HTTP’. Het protocol (HTTP) is nodig om een webbrowser (zoals Google Chrome, Internet Explorer, Edge of Firefox) te laten communiceren met een webserver waar een website te staat.

De toevoeging van de ‘s’ (oftewel ‘secure’) zorgt ervoor dat de communicatie versleuteld verloopt. Zo kunnen hackers niet meekijken met de gegevens die over en weer worden verstuurd.

Het is vooral bij het verzenden van privé-gegevens belangrijk dat ze versleuteld worden. Denk bijvoorbeeld aan adresgegevens of betalingsgegevens.

Wat is een beveiligingscertificaat (SSL)?


Om gebruik te maken van het veilige HTTPS moet je website een certificaat ‘halen’: het SSL-certificaat. Door het instellen van dit certificaat laat je twee dingen zien:

1. Deze website is geverifieerd en is geen nepversie.
2. Deze website kan veilig met jouw computer communiceren doordat de gegevens met bepaalde encryptie versleuteld worden.   

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?