Brochure design

Leestijd 7 minuten
Bij het ontwerpen van een brochure komt waarschijnlijk meer kijken dan je vooraf had kunnen bedenken. Het begint bij het ontwerpen van een design en vervolgt met de inhoud van het product. Als deze twee aspecten goed samenkomen zul je zien dat je volledig eindproduct hebt ontwikkeld. Wij zullen je helpen met tips- en tricks voor het design en de inhoud zodat je met een goed gevoel van start kunt gaan!

Verschillen offline promotie


Er zijn meerdere manieren om je doelgroep te benaderen, dit kan online maar zeker ook offline. Wij leggen de verschillen uit tussen de diverse offline promotiemiddelen zodat jij weet welke vorm voor jou het meest relevant is!

Een flyer is gebaseerd op één vel. Het is dus van belang dat je call-to-action hier sterk in naar voren komt, denk aan het maken van een afspraak. Overtuiging van de lezer is hierbij het belangrijkste doel. Hiervoor heb je maar een paar zinnen dus wees kort maar krachtig!

Een folder is iets uitgebreider, het krijgt namelijk deze naam als het één of meerdere gevouwen vellen bevat. Het voornaamste doel neigt al meer naar de informerende kant.

Een brochure bevat een minimum van acht pagina’s. Hierdoor ligt de nadruk meer op informeren. Een brochure wordt ook pas van toepassing in een later stadium in de marketing funnel. Denk hierbij dus aan het feit dat de potentiële klant oprecht geïnteresseerd is en al enige kennis van jouw bedrijf heeft. Neem deze persoon daarom mee in hetgeen wat je te bieden hebt maar gebruik ook zeker je overtuigende kracht.

Nu we de verschillen toegelicht hebben gaan we verder op het uitdiepen van het design en inhoud van de brochure.

De huisstijl


Allereerst is het erg belangrijk dat je huisstijl naar voren komt in de brochure.
Door een goede huisstijl aan te houden zorg je voor onderscheiding en herkenbaarheid.
Ook is het belangrijk dat je je doelgroep aanspreekt. Zij zullen er namelijk voor zorgen dat jij je doel van je brochure zal bereiken. En last but not least: je maakt maar één keer een eerste indruk, zorg dat deze positief is! Dit kan allemaal door middel van een goed design van een brochure.

Inhoud brochure


Het voornaamste doel van een brochure is dus: informeren en overtuigen. Het is daarom belangrijk om in kaart te brengen wat voor jouw doelgroep van een belang is. Dit kan door middel van een doelgroepanalyse. Of een voorbeeld: zorg dat je in kaart krijgt wat jouw populairste product is. Deze informatie zou je kunnen uitlichten in je brochure waardoor er al een positieve indruk wordt gemaakt vanwege de mogelijke herkenbaarheid van het product en de informerende kant de brochure compleet maakt. Gezien de inhoud is het van belang dat het antwoord op de vraag ‘Wat hebt u aan onze producten of diensten?’ duidelijk is! Vergeet ook de call-to-action niet, bijvoorbeeld het maken van een afspraak.

Ideeën brochure design


Een brochure kun je op ontzettend veel manieren ontwerpen. Hier hebben we het dus over het design (de opmaak) van de brochure. Het meest logische en vaak ook pakkende is het aanhouden van de huisstijl van jouw bedrijf. Herkenbaarheid is hierbij hét middel.

Ook is het natuurlijk mogelijk om ideeën op te doen voor het brochure design. Dit is bijvoorbeeld handig als je nog inspiratie op moet doen voor een huisstijl. Op Pinterest of Canva staan veel voorbeelden van designs!

Vanderperk Groep helpt jou


Vind je het lastig om de brochure te ontwikkelen of kost het te veel tijd? Wij kunnen je een handje helpen! We denken namelijk graag mee hoe je het beste jouw doelgroep kan overtuigen maar natuurlijk ook wat betreft het brochure design.

Is je plan al helemaal rond? Wij kunnen je van begin tot eind ontzorgen, van het drukken tot het verzenden van jouw drukwerk!

Hoewel het één van onze specialiteiten is om offset en digitaal drukwerk te verzorgen, zijn wij meer dan alleen een drukkerij. Wij kunnen je van begin tot eind ontzorgen van het drukken tot het verzenden van jouw drukwerk. Zo heb je geen omkijken meer naar jouw drukwerk en bespaar je jezelf een hoop tijd.

We vragen je graag contact op te nemen als we van dienst kunnen zijn maar natuurlijk ook bij overige vragen!

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?