• Home
  • Boek drukken kosten

Boek drukken kosten: alle informatie op een rij

Leestijd 9 minuten
Je hebt zelf een boek geschreven en nu ben je op zoek naar een vakkundige drukkerij die het boek kan drukken. Het belangrijkste is natuurlijk het eindresultaat, je wilt namelijk dat het boek er prachtig uitziet en voorzien is van een mooie omslag. Daarnaast zullen de kosten ongetwijfeld meewegen in de beslissing voor welke drukkerij je kiest.  Ben je benieuwd naar de kosten? De kosten van het drukken van een boek zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren. We vertellen je graag meer.

Samen het plaatje compleet maken


Je boek is af. Wil je weten wat een boek drukken zal kosten? Of het nu je eerste eigen boek is of je twintigste, een boek laten drukken blijft spannend. Samen met jou maken we het plaatje compleet: van drukwerk, het aanbrengen van de omslag tot de opslag en verzending. We kunnen de hele productie uit handen nemen. Het enige dat jij dan hoeft te doen is je tekst aanleveren. Wij controleren het boek en zorgen ervoor dat hij vormgegeven wordt. Naast de opmaak en controle van het boek kunnen we je ook adviseren over de verschillende soorten papier, drukwerk, bindwijzen en omslag van het boek. Je kunt zelf een bestand aanleveren voor de omslag, maar je kunt er zoals hierboven genoemd ook voor kiezen om een omslag te laten maken door een van onze ervaren designers.

De omslag: hardcover of softcover?


Bij het drukken van een boek is de keuze voor welk soort omslag erg belangrijk. Sommige soorten boeken zijn bijvoorbeeld gebaat bij een harde omslag, ook wel hardcover genoemd. Lesboeken zijn een uitstekend voorbeeld van boeken die een harde omslag nodig hebben, ze worden tenslotte intensief gebruikt. Maar er zijn ook zeker boeken waarbij een zachte omslag, ook wel softcover of paperback genoemd, volstaat. Zo neemt een paperback bijvoorbeeld veel minder ruimte in beslag in de tas of boekenkast en zijn ze lichter dan een hardcover.

De drukmethode: offset drukken of digitaal printen?


We hanteren twee verschillende drukmethoden, namelijk offset drukken en digitaal printen. Beide methoden kennen hun eigen voor- en nadelen. Over het algemeen geldt dat wanneer je een kleine oplage boeken wilt laten drukken, digitaal printen vaak voordeliger is. Wanneer je daarentegen een grote oplage boeken nodig hebt, is offset drukken vaak goedkoper. Uiteraard zullen we je altijd adviseren wat de beste keuze is voor jou. Kiezen tussen de twee verschillende methodes gaat namelijk niet alleen gepaard met verschil in kosten, ze kennen ook beide andere afwerkingsmogelijkheden.

Oplage: hoeveel boeken heb je nodig?


We hebben het net al een beetje verklapt, maar de grootte van de oplage heeft ook invloed op de totale kosten. Uiteraard worden de kosten meer wanneer je een grote oplage boeken wilt laten drukken, maar uiteindelijk zullen de vaste kosten relatief minder worden naarmate je een grotere oplage bestelt. Dit is vooral van toepassing op offset drukken, omdat je hier eenmalig de opstartkosten van de machine betaalt.

Warehousing: opslag en verzending van jouw boek


Tenslotte heb je de mogelijkheid om jouw boek op te slaan bij Vanderperk Groep. Tevens kunnen wij de verzending ook voor je uit handen nemen. Zo heb je zelf geen omkijken naar de voorraad en bestellingen. Bovendien kunnen wij je een aantrekkelijk prijsvoorstel doen wanneer je kiest voor een totaalpakket.

Eigen contactpersoon


Je kunt uiteraard ten alle tijden contact opnemen met jouw aangewezen contactpersoon wat betreft jouw boek. Ook over de kosten van een boek drukken kan je terecht bij jouw contactpersoon. Door een vast contactpersoon te hebben kunnen we snel schakelen en een snelle, juiste afhandeling garanderen. Voordat we jouw boek kunnen gaan drukken doorloop je drie fases: de ontwerpfase, de prepressfase en de drukfase. In de ontwerpfase gaan jij en je contactpersoon in gesprek over de keuze van bijvoorbeeld papiersoort, formaat, omslag en bindwijze. In de prepressfase gaan we de pagina’s verdelen over een vel. Dit heet ‘op inslag zetten’. Vervolgens wordt de inslag op een aluminium plaat gezet en controleren we de platen op beschadigingen. Een beschadiging kan er namelijk voor zorgen dat er inkt op een verkeerde plek terecht komt. In de laatste fase worden de vellen gedrukt. De eerste vellen worden altijd gecontroleerd of ze netjes uitgelijnd zijn op het papier, maar bijvoorbeeld ook op de zwartheid van de inkt.

Wat gaat een boek drukken kosten?


Een boek laten drukken is een nauwkeurig werkje. Wat een boek laten drukken gaat kosten is afhankelijk van de wensen die jij hebt. Als je graag een omslag wilt laten ontwerpen, de verzending vanuit ons verzendhuis wilt regelen of kwalitatief hoog papier en een hardcover wilt, zullen de kosten hoger worden. Een hoge oplage hoeft niet per se te betekenen dat de kosten ook gelijk omhoog schieten, in tegenstelling. Vaak wordt het in verhouding alleen maar goedkoper om een hoge oplage dan een lage oplage te drukken.

Persoonlijke prijs ontvangen?


Wil je graag een boek bij ons laten drukken? Neem contact op door onderstaand formulier in te vullen. Beschrijf daarin jouw ideeën en wensen. Dan nemen wij contact met je op en gaan we samen kijken naar de mogelijkheden en kosten van een boek drukken voor jou.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?