• Home
  • Boek cover ontwerpen

Boek cover ontwerpen

Leestijd 4 minuten
Heb je een boek geschreven? Of ben je van plan dit te gaan doen? Een hele uitdaging maar er is niets moois of meer persoonlijks dan dat. Naast het schrijven komt hierbij ook het ontwerp om de hoek kijken. Denk aan illustraties maar zeker ook de vormgeving: de leesbaarheid van het binnenwerk en de uitstraling en verleidingskracht van de buitenkant. Vanderperk geeft je graag advies gericht op een boek cover ontwerpen. Ontdek snel meer en lees verder.

Waarom is een boek cover ontwerp belangrijk?


Een boek cover die goed aansluit op jouw boek kan veel voordelen met zich meebrengen. Dit speelt namelijk een grote rol in het trekken van aandacht. Een schrijver is vaak geneigd om de focus alleen op het schrijven van het boek te leggen. Echter is dit niet het enige belangrijke aspect in het proces. Jouw boek komt namelijk, als het goed is, in de winkel te liggen of dit nu fysiek of online is. Dan wil je het kunnen verkopen. Klein weetje: de koopbeslissing wordt vaak in een aantal seconden gemaakt bij de potentiƫle klant. Je moet dus op een snelle en positieve manier de aandacht kunnen trekken.

Belangrijke aspecten voor jouw boek cover ontwerp


Voor het bepalen van het ontwerp van je boek cover is de keuze voor de kleuren, patronen en visuele voorkeur van jouw doelgroep sterk van belang. Ook hangt het er vanaf welk onderwerp jouw boek heeft. Je moet namelijk ook de keuze maken of je wel of geen foto wilt gebruiken op de boek cover. Dit is voor een non-fictie boek juist goed, maar heb je een thriller, dan kun je met een foto juist een bepaald gevoel opwekken bij de potentiƫle lezer. Heb je al eerder een boek geschreven? En is dit wellicht van dezelfde serie? Dan heb je al een bepaalde huisstijl die je kunt opvolgen. Heb je nog geen huisstijl? Dan kun je contact met ons opnemen zodat we hier samen aan kunnen werken. Een huisstijl straalt namelijk uit waar jij, als schrijver, voor staat en wat je doelgroep graag van jou wilt zien.

Vanderperk helpt jou graag


Wil jij graag hulp bij het ontwerpen van een boekcover? Of juist bij het drukken en inbinden van jouw boek? We kunnen je ook helpen als het gaat om andere vormen met betrekking tot het design. Wij van Vanderperk staan graag voor je klaar. Samen kijken we naar waar jouw organisatie voor staat en wat jij wilt uitstralen. Vraag ons meteen naar de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?