• Home
  • Bedrijfslogo laten maken

Bedrijfslogo laten maken

Leestijd 3 minuten
Een bedrijfslogo laten maken is onderdeel van een heel proces. Het bedrijfslogo is namelijk verbonden met de huisstijl van jouw onderneming. De huisstijl is de presentatie naar buiten toe, zoals de lay-out van jouw website bijvoorbeeld. Het bedrijfslogo moet hier naadloos op aansluiten. Ontdek hier meer over een bedrijfslogo laten maken.

Waar moet een bedrijfslogo aan voldoen?


Bij sommige bedrijfslogo’s denk je wellicht: dit kon ik ook wel bedenken. Of: simpeler kan toch niet! Toch zitten bedrijfslogo’s vaak complexer in elkaar dan je zult denken. Het is namelijk een samenspel tussen allerlei verschillende factoren. Het belangrijkste is: een bedrijfslogo moet consistent zijn met de huisstijl. Wat je namelijk wilt creëren is herkenbaarheid en onderscheiding. Daarom is het van belang dat je een onuitwisbare indruk achterlaat bij jouw doelgroep. Wat je bijvoorbeeld dus niet moet doen is: verschillende stijlen gebruiken. Als je bijvoorbeeld een bepaald type font op jouw website gebruikt en weer iets anders voor het bedrijfslogo maak je het onnodig verwarrend. Het belangrijkste is dus: keep it simple. Daarnaast moet je in één oogopslag de vertaling van jouw bedrijf kunnen uitbeelden.

Bedrijfslogo ontwerp


Betekenis en verbanden zijn ook twee elementen die erg belangrijk in een bedrijfslogo.
Denk bijvoorbeeld aan Apple. Als je naar dit logo kijkt zie je dat er een hapje uit de appel is. In het Engels is dit een ‘bite’. Dit staat in verbinding met ‘byte’, de meeteenheid van het geheugen van een computersysteem. Het heeft dus een dubbelzinnige betekenis! Vaak lijkt het dus zo simpel maar zit er meestal meer achter.

Bedrijfslogo laten maken door Vanderperk Groep?


Zou jij jouw bedrijfslogo wel door Vanderperk Groep laten maken? Of ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van een huisstijl of andere diensten rondom vormgeving? Wij van Vanderperk Groep willen je graag helpen. Samen kijken we naar waar je organisatie voor staat. Aan de hand daarvan beginnen we met het ontwikkelen van een logo en huisstijl. Vraag ons meteen naar de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?