• Home
  • Hoe ontwerp ik een sterk logo en herkenbare huisstijl?

Hoe ontwerp ik een sterk logo en herkenbare huisstijl?

Leestijd 4 minuten
Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om een sterk logo en een herkenbare huisstijl na te streven. Het doel van een logo is het creëren van herkenbaarheid en jezelf als bedrijf onderscheiden van anderen. Daarnaast zorgt een sterke huisstijl ook voor herkenbaarheid. Vaak gebruik je je huisstijl voor verschillende uitingen, bijvoorbeeld voor een brochure, advertenties en de website. Het logo is heel belangrijk voor een eerste indruk. Lees snel verder en ontvang verschillende tips gebaseerd op het ontwerpen van een sterk logo en een goede huisstijl.

Een sterk logo creëren


Naast de genoemde redenen om het logo en de huisstijl goed tot uiting te brengen, is het ook van belang dat de twee elementen goed op elkaar aansluiten. Dit zorgt voor consistentie en geeft een duidelijk beeld van jouw bedrijf voor de potentiële klant. Ook wil je dat jouw doelgroep direct aangesproken wordt en het liefst gestimuleerd wordt tot actie. Een logo is meer dan alleen letters en plaatjes. Het is belangrijk om je uitstraling, naast de doelgroep, af te stemmen op de branche en kernwaarden. Er is geen bepaalde leidraad vastgesteld zoals een strak, speels of eenvoudig logo. Als het ontwerp maar bij de organisatie past en laat zien waar je als organisatie voor staat, zorgt dit uiteindelijk voor een professionele indruk en blijft het hangen bij jouw doelgroep.

Een passende huisstijl voor jouw bedrijf


De huisstijl is het visitekaartje van jouw organisatie. Het is van belang dat het  onderscheidend is en jouw organisatie vertegenwoordigen. Weet jij wat je wilt uitstralen met jouw bedrijf? Dat is namelijk erg belangrijk. Je moet zelf weten waar je voor staat en wat je exact naar buiten wilt brengen naar je doelgroep. Het is goed om je huisstijl ook te verwerken in je bedrijfslogo. Uiteindelijk begint de basis van de huisstijl bij briefpapier, enveloppen en visitekaartjes. Je neemt het ontwerp mee in je producten. Neem hierbij het logo als uitgangspunt. Een goede huisstijl vormt de basis voor later te realiseren uitingen, zoals een brochure, advertentie of de website.

Wil je het samen met ons doen?


Ben je net je eigen bedrijf gestart, of al wat langer bezig maar kom je er niet helemaal uit!
Wij van Vanderperk willen je graag helpen. Samen kijken we naar waar je organisatie voor staat. Aan de hand daarvan beginnen we met het ontwikkelen van een logo en huisstijl. Vraag ons meteen naar de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?