• Home
  • Tijdschrift opmaak

Tijdschrift opmaak

Leestijd 3 minuten
De opmaak van een tijdschrift is zeer belangrijk voor de eerste indruk van je tijdschrift. Een goede vormgeving zorgt niet alleen voor de juiste beleving, maar ook voor herkenning. Wil je weten hoe we je tijdschrift vormgeven en waarom het goed is om dit door professionals te laten doen? Lees dan verder.

Identiteit van een tijdschrift


Net als ieder mens heeft ook ieder magazine een eigen identiteit. Voor we beginnen met de opmaak van het tijdschrift is het van belang dat deze identiteit vaststaat. Denk hier van tevoren goed over na en wees consistent wat betreft de vormgeving. Op deze manier trek je de juiste doelgroep aan en geef je je potentiƫle klanten een kans en manier om zich te binden aan je blad.

De eerste indruk van het magazine is daarbij essentieel. Er zijn verschillende factoren die hier een rol bij spelen. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die je ziet, het soort papier dat gebruikt wordt en de afbeeldingen op de cover. Deze punten laten iemand in een paar seconden de overweging maken om het tijdschrift te kopen- of niet. Daarom is het belangrijk dat die doelbewust wordt vormgegeven om de doelgroep direct aan te spreken.

Hoe regelen wij de opmaak van je tijdschrift


Bij de opmaak van jouw magazine beginnen we niet direct met vormgeven. Het is van belang om eerst te sparren over de doeleinden van het magazine. Vervolgens ontwikkelen we een huisstijl of gebruiken we de bestaande huisstijl. Denk hierbij aan de kleuren, typografie en afbeeldingen. Natuurlijk is er altijd ruimte voor aanpassingen. Vervolgens ontwikkelen wij een opmaak door middel van diverse design programma's. Is de opmaak af, dan overleggen we uiteraard eerst met de klant of het ontwerp akkoord is.

De tijdschrift opmaak af laten handelen door Vanderperk Groep?


Wil je hulp bij de opmaak van je tijdschrift? Vanderperk Groep helpt je graag om het uiterste uit je tijdschrift te halen. Wil je graag even sparren over de mogelijkheden voor je tijdschrift of wellicht voor een jaarverslag, boek of ander product? Neem dan contact op. We helpen je graag verder.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?