Wat we doen tijdens een brainstormsessie

Leestijd 5 minuten

Denken in problemen


Voor je kunt brainstormen moet je denken in problemen.
Het belangrijkste ingrediënt om tot een succesvolle brainstormsessie te komen is: een uitdaging waarvoor je zelf geen oplossing ziet. Dit kan zich uiten in een concrete vraag of een vaag idee waar je een, twee, drie zelf geen vervolgstappen voor weet.

Bij de start van de brainstormsessie geef je ons een uitleg rondom de brainstormvraag. Vaak is het interessant om ook de herkomst van de vraag te weten zodat we ons nog beter in het onderwerp kunnen inleven. Soms ontstaan er bij het nadenken over de brainstormvraag al nieuwe invalshoeken om de uitdaging waar je voor staat te lijf te gaan. Vragen die wij je zullen stellen zijn: Gaat het om een nieuwe strategie? Zoek je vernieuwing en innovatie? Zie je zelf al kansen? Heb je behoefte aan een kant-en-klare oplossing? Of ben je alleen maar op zoek naar een frisse blik van buiten?

Energizer


Brainstormen is leuk, maar het is een gezamenlijke taak om de energie erin te houden. Daarvoor zijn er spelregels om tijdens het ideeën verzinnen het maximale te halen uit de brainstormsessie.

1) Sit back and... Brainstorm: In een ontspannen sfeer ontstaan er betere en mooiere ideeën;
2) Kan niet, bestaat niet: Er bestaan geen slechte ideeën, we blijven positief denken;
3) All you can eat: We gaan ervoor om zoveel mogelijk bouwstenen te verzamelen;
4) Wie schrijft, die blijft: We schrijven alle ideeën op, op een manier waarbij iedereen kan meelezen.

We zorgen ook tijdens dit proces voor creatieve opwarmers en inspiratiebronnen. Je zult aan het einde van de brainstormsessie verbaasd zijn over het aantal ‘bizarre’ ideeën die we in het eindconcept kunnen gebruiken.

Bondscoach


Wanneer we de muur vol met ideeën hebben verzameld; en dat gaat sneller dan je zou verwachten; is het tijd om ideeën te selecteren waar je écht enthousiast over bent. Het kiezen van deze ideeën is niet het eindstation van de brainstormsessie. Dit zijn niet de ‘eind-ideeën’, maar het zijn ideeën waarvan je denkt: Wow, dit is een goed idee, hier kan ik wat mee! Deze ideeën nemen we op in de wedstrijdselectie, om er meer tijd aan te besteden.

Maak een team


Het is tijd om nog eens langs de muur te lopen met alle ideeën. Welke combinaties zijn er mogelijk om dit ene idee nog sterker te maken.  We zijn tot nu toe bezig geweest om met een frisse blik een idee steeds sterker te maken, maar voordat we stoppen is het zinvol om kritisch naar dit idee te kijken. We zoeken samen naar de sterke en zwakke punten van dit idee. Wat is de potentie? Hoeveel inspanning kost de realisatie? Hoe kom je tot realisatie van dit idee?

Breng kleur tot leven


Brainstormen is leuk, maar je hebt een doel. We hebben ideeën verzameld om er iets mee te gaan doen. Denk voordat je gaat brainstormen na over de vervolgstappen. Zorg ook dat je hier al de volgende dag mee aan de slag gaat. En bewaar alle ideeën. Hier zitten ongetwijfeld nog vele pareltjes tussen die je tot nu toe nog niet ontdekt hebt.

Vraag gratis een vrijblijvende brainstormsessie aan!

Delen:

Gerelateerde blogs

Contactgegevens

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Telefoon: 0184 - 688 377
E-mail: info@vanderperk.nl

IBAN: NL45RABO0361701284
KvK: 23032939
BTW: NL815573297B02

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?