NIEUW: Google Web Stories! Maar wat kun je ermee?

Leestijd 6 minuten

Google heeft iets nieuws: eigen Stories in zoekapp.  Op Instagram en Facebook is het een groot succes en nu is Google ook overstag. Google heeft Stories toegevoegd aan de Google-app voor IOS en Android! Google Stories is een functie dat vergelijkbaar is met Facebook of Instagram Stories en is makkelijker te gebruiken voor bezoekers op mobiel. Anders dan Facebook of Instagram is dat deze verhalen niet na enige tijd verdwijnen. De Web Stories dragen ook nog eens bij aan de vindbaarheid van je website in Google.

Op dit moment zijn de Web Stories alleen beschikbaar in Amerika, India en Brazilië. In de toekomst hoopt Google dit in meer landen te lanceren op verschillende apparaten. Wie weet komt dit ook snel in Nederland en dan is het wel handig om hier over te weten en hoe je het kan inzetten.

Wat zijn Google Web Stories?


Google Web Stories zijn simpele informatiepanelen die bestaan uit video’s, foto’s, gif-bestanden en audio, dit vormt samen een verhaal. Je kunt als website in enkele beelden informatie overbrengen of bezoekers naar je website trekken voor meer informatie. De Stories zijn makkelijk door te klikken en zijn speciaal gemaakt voor mensen die op hun telefoon jouw website in hun zoekresultaten tegenkomen. De Stories zijn verticaal waardoor ze goed naar voren komen op je smartphone scherm. Ideaal om jouw eenvoudige en mooie content te delen met je doelgroep!

Je kunt je bezoekers op een snelle manier content tonen in een beperkt aantal woorden en een maximum van dertig pagina’s. Google raadt aan om tussen de tien en twintig pagina’s te gebruiken. Video’s moeten ook niet te lang duren, met een ideale lengte van vijftien seconde en niet meer dan zestig. Volgens Google is de content die in de Stories wordt gebruikt ‘snackable content’ om te consumeren. Voor een consument makkelijk om tijdens een lunch of reis te bekijken.

De Web Stories verschijnen in Google afbeeldingen en naast de webpagina in de zoekresultaten. Zoals je hieronder kunt zien. Het is te herkennen aan het witte icoontje rechts onderin de hoek van de foto.

Voorbeeld Google Web Stories


Voorbeeld Google Web Stories


Voordelen Google Web Stories


Leuk en aardig zo'n nieuwe functie, maar wat zijn er nou echt de voordelen van?
  • Het is net een online magazine, maar dan simpeler!
  • Het is de ideale content voor je smartphone! De slides zijn namelijk verticaal en werken op AMP-technologie, hierdoor laden ze sneller op je telefoon.
  • De verhalen zijn te embedden (insluiten) en daardoor te hergebruiken op meerdere pagina’s. Dit scheelt super veel tijd!
  • Voor Wordpress heeft Google een handige plugin gebouwd waardoor je makkelijk Stories kunt toevoegen aan jouw website! Wil je weten hoe? Lees hier verder.
  • De verhalen zijn interactief doordat je erop moet klikken en ernaar moet kijken en luisteren. Hierdoor blijft de boodschap beter hangen bij je publiek.
  • Heb je een website met veel informatie of lange teksten? Dan is Google Stories de uitkomst! Het helpt jou om je verhaal simpel en makkelijk over te brengen naar de doelgroep, zonder dat ze een lange tekst moeten lezen op hun telefoon.
  • Het is de manier om je SEO van je website omhoog te krijgen!

Leuke voorbeelden van Web Stories


Check hieronder een paar leuke voorbeelden van bedrijven die er al mee zijn begonnen.


Foto's: Emerce

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?