Geerke on tour deel 1

Leestijd 4 minuten

Geerke on tour: de vormgever

Als stagiaire wil je natuurlijk graag weten wat er bij Vanderperk Groep allemaal gebeurt. Daarom ga ik op pad om erachter te komen wat de functies en werkzaamheden hier nou eigenlijk inhouden. In deze blog stel ik wat vragen aan Gerben die op de ontwerpafdeling werkt.

Toen ik aanschoof aan zijn bureau, was hij al druk aan het klikken. Het verbaasde me hoe snel hij in een paar seconde een pagina omtovert in iets creatiefs. Het lijkt net of het voor hem geen denkwerk is, maar alsof hij alles zo uit de losse pols doet.

'Hij vroeg gelijk wat ik allemaal wilde weten, waarop ik antwoordde dat ik alles wel wilde weten.'

Opmaak

Gerben was op dit moment bezig met het vormgeven van het VNC-magazine (Vereniging Nederlands Cabinepersoneel) daarvoor moest hij vandaag de campagne aanleveren. "Als we een magazine maken gaan we uit van een vast stramien. Elke maand ziet het er ongeveer hetzelfde uit, maar er zit wel afwisseling in de opmaak."

"Voordat we aan een opdracht beginnen houden we vooral rekening met de huisstijl van de opdrachtgever. Het formaat en de kleuren die gebruikt worden staan meestal al vast, ook hebben we altijd nog even contact met de klant zodat we een beeld krijgen van wat zij voor zich zien."

"Het is soms een hele uitdaging om veel tekst in een flyer te krijgen, dan wordt het proppen." 'Zegt Gerben', die ondertussen druk bezig is met een plaatje op te zoeken van kastanjesoep voor in het VNC-magazine. 'Hij vervolgt: "Er zitten toch kastanjes in kastanjesoep of niet?"

Inspiratie

Gerben vertelde me waar hij al zijn inspiratie vandaan haalt: "Het zit gewoon in mijn hoofd, bij een bepaalde klant heb je een bepaalde stijl en die probeer je in de gaten te houden. Het komt allemaal zo uit onze handen, misschien letten we ook onbewust op dingen die je tegenkomt en verwerk je die later in je ontwerpen."

"Als we er echt niet uitkomen of twijfelen, laten we het ontwerp intern rondgaan zodat iedereen met tips kan komen, zo kunnen we van elkaar leren."

Eindcheck

"Als laatste maken we een opzet en sturen we het naar de opdrachtgever, die stuurt meestal de volgende dag het bestand weer terug met tips of verbeteringen. We zijn pas tevreden als we het drukwerk exemplaar voor ons hebben, en alles perfect is. En de klant moet ook tevreden zijn natuurlijk."

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?