Facebook komt met Story functie

Leestijd 3 minuten

facebookstoriesheader


Nadat Instagram het populaire ‘Snapchat Stories’ overnam, besloot Facebook om ook maar met de Story-functie aan de slag te gaan. De Story-functie heeft de (voorspelbare) naam ‘Facebook Story’ gekregen.

De Story-functie van Facebook wordt op dit moment in Ierland getest onder een groep iOS- gebruikers. Net als bij Snapchat kunnen gebruikers foto’s en video’s delen die 24 uur lang in ‘Je Story’ staan. Daarna verdwijnen ze automatisch. Facebook zal na verwachting op korte termijn de Story-functie ook in andere landen beschikbaar maken.  

facebook stories


‘Facebook Stories’ lijkt exact op ‘Instagram Stories’. De verhalen komen, in cirkelvorm, met profielfoto bovenaan de Facebook-app te staan. Met je foto kun je net als bij Snapchat een filter gebruiken, een soort masker. Het viel Facebook op dat steeds meer gebruikers minder deelden over hun leven. Facebook hoopt dat de nieuwe functie daar verandering in gaat brengen.

Succes


Op Instagram werd de Story-functie ook al snel een razend succes. Binnen vijf maanden steeg het aantal dagelijkse gebruikers van ‘stories’ naar 150 miljoen. De kans is groot dat ‘Facebook Stories’ ook in de toekomst een succes wordt. Facebook zal zich wel moeten gaan onderscheiden als ze hun grote naam willen behouden. Facebook moet zichzelf wel gaan onderscheiden, anders gaan consumenten een keuze maken tussen verschillende social media kanalen. Je wilt natuurlijk niet op 3 verschillende apps een foto gaan maken van je eten.

Toekomst


Onze verwachting is dat we in de toekomst steeds meer kopieën gaan zien van bepaalde social-media-kanalen. We zouden het jammer vinden als er in de toekomst geen onderscheid meer is tussen verschillende apps. Het is dan beter om alle apps in één stoppen. Een stuk praktischer en het scheelt opslag.

facebook stories toekomst


Facebook heeft zelf nog geen verwachtingen gegeven voor ‘stories’. De vraag waar je jouw tijdelijke verhaal gaat delen, wordt steeds moeilijker voor gebruikers. Wordt het Snapchat, Instagram of toch Facebook? Wat is jouw favoriete kanaal om je verhalen te delen?  

Bronnen:
https://socialmediaweek.org/blog/2017/01/facebook-stories/
http://www.nu.nl/internet/4381437/instagram-voegt-advertenties-toe-stories-functie.html
http://nos.nl/artikel/2155852-snapchat-heeft-last-van-succes-instagram-stories.html

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?