• Home
  • Brochure vormgeving

Brochure vormgeving

Leestijd 4 minuten
Brochures: wellicht heb je er zelf ook al een aantal gelezen. Of juist niet! Dit wil je bij jouw doelgroep voorkomen. Ook is het natuurlijk ontzettend zonde van de investering als de boodschap niet blijft hangen bij de lezer. Dit heeft allemaal te maken met de brochure vormgeving. In dit artikel kom je te weten wat een brochure precies inhoudt en naar welk doel toegewerkt moet worden.

Wat is een brochure?


Een brochure staat bekend als een klein boekje dat je on- of offline uit kunt brengen. Een brochure heeft als: jouw doelgroep informeren over een bepaald onderwerp. Misschien denk je dan wel meteen aan een flyer of folder. Het verschil zit alleen in het feit dat een flyer één pagina bevat en een folder een heel actiegericht doel heeft. Met een brochure wil je door middel van een enthousiaste manier de lezer van uitgebreide informatie voorzien. De brochure vormgeving heeft geen bepaalde richtlijn, je kunt jouw creatieve geest zijn gang laten gaan. Maar, de kern en het doel moet wel in iedere brochure overeenkomen.

Het doel en de weg daarnaartoe


Het voornaamste doel is dus het informeren van jouw doelgroep. Dit doe je wel op een onvergetelijke manier! Wat je namelijk wilt bereiken is dat de informatie blijft hangen en nóg liever dat er actie ondernomen wordt, zoals een afspraak of bestelling. Om bij een van deze eindstations te komen is het volgende van belang in de brochure vormgeving:

  • De huisstijl moet terug te zien zijn in jouw brochure: dit zorgt namelijk voor herkenbaarheid.
  • De koppen moeten de aandacht trekken. Speel met de lay-out en zorg dat de inhoud pakkend genoeg is.
  • Houd in gedachten dat je tegen jouw doelgroep praat: de doelgroep moet zich aangesproken voelen en de drang krijgen om actie te ondernemen.
  • Ga bij jezelf na of het in één oogopslag helder is waar jouw brochure om gaat. Desnoods vraag je een paar kennissen of ze er even een blik op kunnen werpen. Een andere visie is nooit verkeerd!

Brochure vormgeving door Vanderperk Groep


Vind je het lastig om een sterke brochure vormgeving te creëren? Of lijkt het je gewoon fijner als een expert dit voor jou ontwikkeld? Dan ben je bij Vanderperk Groep aan het goede adres! Wij zijn namelijk de specialist in diensten zoals design, webcreaties, marketing en druk- en printwerk. We hebben voor diverse klanten brochures naar tevredenheid ontwikkeld. Zou je graag even willen sparren over jouw (toekomstige) brochure? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?