• Home
  • Boekbinden technieken

Boekbinden technieken

Leestijd 4 minuten
Op zoek naar een manier om je boeken te laten binden? Voor het boekbinden passen wij diverse technieken toe. Wil je graag weten hoe wij te werk gaan en waarom het binden van je boek zo belangrijk is? Lees dan verder.

Het belang van boekbinden


Vaak onderschatten mensen het belang van de juiste bindtechniek. Echter is dit toch wel een belangrijk onderdeel voor het maken van je boek. Het gaat namelijk om de manier waarop je boek in elkaar gezet wordt. De diverse technieken voor het boekbinden bepalen hoe je boek eruit komt te zien en hoe stevig deze is. Dit is dus niet zomaar een onderdeel.

Boekbinden: de technieken


Bij Vanderperk Groep nemen we je mee in het algehele bindproces van je boek. Er zijn een aantal stappen en technieken waar we aan voldoen om een perfect eindresultaat te realiseren. Als eerst worden gedrukte vellen gevouwen tot katernen. Een katern wordt gevouwen volgens het zogenoemde inslagschema. Het boekformaat is bepalend voor het aantal pagina’s dat in een katern past. Daarna kijken wij naar de techniek voor het binden van je boek.

Wij gebruiken een aantal technieken om een boek te binden, we zetten ze op een rijtje:

  • genaaid gebonden
  • gelijmd gebonden
  • garenloos brocheren
  • genaaid gebonden
  • gehecht brocheren
  • genaaid brocheren

Lees meer over alle technieken

Warehousing


Heb je al eens gehoord over warehousing? Dit is de ideale manier om je boeken op een geschikte en veilige manier op te slaan. Door te kiezen voor warehousing bij Vanderperk Groep heb je geen omkijken naar de voorraad en verzending van jouw boeken, want dit nemen wij volledig voor jou uit handen. Dit zorgt er weer voor dat je je volledig kan focussen op de sales en uiteraard het uitgeven van nieuwe boeken. Van het verwerken van de bestelling tot het inpakken en verzenden, wij regelen het allemaal.

Direct beginnen met het binden van je boek


Wil je je het boekbinden laten doen door middel van een van de vele technieken van Vanderperk Groep? Of heb je een vraag en wil je meer informatie? Neem contact op. Wij helpen je graag verder met alle vragen over jouw boek.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?