• Home
  • Verschil paperback of hardcover

Verschil paperback of hardcover: alle kosten en informatie op een rij

Leestijd 4 minuten
Wanneer je een boek laat drukken zijn er een aantal zaken waar je van te voren over na moet denken. Bijvoorbeeld of je het ontwerp en de opmaak door een vakkundige drukkerij wilt laten verzorgen of dat je dit zelf doet, maar ook of je een grote of kleine oplage nodig hebt. Daarnaast zijn er uiteraard nog tal van andere factoren die meewegen, waar wij je graag over informeren, maar een van de belangrijkste is de keuze voor welk soort omslag het wordt. Wat is nu precies het verschil tussen een paperback en een hardcover?

Invloed op de uitstraling


De keuze uit een paperback of een hardcover is een belangrijke beslissing. Het heeft invloed op de uitstraling van je boek. Wat meeweegt is het soort boek dat je wilt laten drukken, is dit bijvoorbeeld een leesboek of jubileumboek? Behalve dat de een een zachte omslag heeft en de ander een harde omslag, zijn er nog een aantal andere verschillen die de keuze voor een paperback of hardcover kunnen beïnvloeden.

De prijs


Misschien wel het belangrijkste verschil dat het zwaarst meeweegt in de keuze voor een paperback of hardcover: de prijs. In het algemeen geldt dat een hardcover boek duurder is dan een paperback. Maar de prijs hoeft niet per sé de doorslag te geven in jouw keuze voor een soft- of hardcover. Er moet ook rekening gehouden worden met de volgende punten.

De levensduur


Paperbacks zijn gevoeliger voor slijtage dan hardcovers. Dit komt doordat een paperback een zachte omslag heeft. Juist die zachte omslag zou ervoor kunnen zorgen dat een paperback (bij intensief gebruik) eerder aan vervanging toe is dan een hardcover. Wil je dus bijvoorbeeld een jubileumboek of fotojaarboek laten drukken? Dan adviseren we je om voor een hardcover te kiezen. Hardcovers worden gemaakt van stevig materiaal, waardoor ze langer meegaan. Dat brengt ons direct bij het volgende verschil.

Het doel


Wat is het doel van het boek? Wordt het een leesboek dat meestal één, soms twee keer gelezen wordt? Of wordt het een lesboek dat vaak meerdere jaren, intensief gebruikt wordt? Ieder soort boek wordt anders gebruik, sommige boeken worden een keer gelezen en vervolgens in de kast gelegd, terwijl andere boeken regelmatig opengeslagen worden. Houd hier rekening mee in je keuze voor paperback of hardcover.

Paperback of hardcover boek drukken?


Bij Vanderperk Groep kunnen we zowel paperbacks als hardcover boeken drukken. In grote of kleine oplages. Je bent bij ons dus aan het juiste adres als je een boek wilt laten drukken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of welk soort omslag het best bij jouw boek past? Neem dan contact met ons op.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?