Houd je medewerkers op de hoogte met een personeelsblad

Leestijd 7 minuten
Elke medewerker wil graag op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen binnen het bedrijf waar zij werken. Of het nu gaat om grote veranderingen of leuke weetjes, favoriete recepten van hun collega’s of een kijkje in het leven van de directeur. Een personeelsblad is dan het perfecte middel om dit uit te lichten! Zo kun je eenvoudig medewerkers in het zonnetje zetten, jubilea onder de aandacht brengen of een bijzondere prestatie uitlichten. Hoe je dat aanpakt? Lees snel verder!

Magazine voor je medewerkers


Een personeelsblad is één van de belangrijkste communicatiemiddelen binnen een bedrijf. Waarschijnlijk zul je ook gebruik maken van een intranet voor de nieuwsberichten, maar een magazine voelt persoonlijker en kan ook worden gelezen door familieleden. Het is ook het perfecte middel om terugkerende rubrieken in op te nemen en om een persoonlijk woord richting de medewerkers te geven. We geven je dan ook graag een voorbeeld van terugkerende rubrieken die je in jouw magazine kunt opnemen:
 • Een persoonlijk voorwoord
 • Actuele onderwerpen die spelen binnen het bedrijf
 • Nieuwe producten of diensten
 • Interview met collega’s, partners of klanten
 • Een kijkje achter de schermen
 • Voorstellen van nieuwe collega’s
 • Afscheid van medewerkers die uit dienst gaan
 • Felicitaties voor jubilea en verjaardagen
 • Agenda met belangrijke gebeurtenissen/data
 • Sportieve prestaties uitgelicht
 • Favoriete recept/restaurant/vakantiebestemming van collega’s

Personeelsblad als glossy of juist een digitale versie?


Kies uit de verschillende mogelijkheden voor het uitgeven van jouw personeelsblad: ga je voor een luxueze glossy, druk op duurzaam gerecycled papier of kies je voor een digitale uitgave? Hoewel de digitale uitgave natuurlijk het meest milieuvriendelijk is, is een gedrukte variant leuk om te bewaren of om makkelijk door te geven binnen de familie. Een combinatie van beide is uiteraard ook mogelijk. Je kiest dan voor zowel een digitale als een gedrukte variant óf geeft bijvoorbeeld maandelijks een digitale versie uit en één of twee keer per jaar een gedrukte versie.

Maak het interactief


Betrek je medewerkers nog meer bij het personeelsblad door deze interactief te maken. Een digitale versie kan makkelijk video bevatten maar ook in een gedrukte variant kun je dit vrij gemakkelijk doen. Met een QR-code die gescand kan worden kunnen lezers snel naar de betreffende website navigeren. Of het dan gaat om een quiz, prijsvraag, video of misschien wel een fotoalbum van het personeelsfeest, door je lezers meer te betrekken kun je het magazine nog interessanter maken.

De impact van een personeelsblad op je medewerkers


Naast het informeren van je medewerkers is een personeelsblad juist ook erg geschikt om de bedrijfscultuur te versterken. Zo kun je het blad inzetten om de visie en waarden van het bedrijf met je medewerkers te delen en zo een gevoel van verbondenheid te creëren of versterken. Natuurlijk zet je in het magazine ook je medewerkers in de schijnwerpers, waardoor zij een gevoel van waardering krijgen en nog gemotiveerder zijn om voor jouw bedrijf te werken.

Maar denk er ook eens over na om juist het personeelsblad te gebruiken om feedback te verzamelen. Dat kan met een online enquête waar je naartoe linkt of door een enquête op papier die ze (anoniem) kunnen invullen en in een daarvoor bestemde brievenbus in te leveren. Die feedback kan worden gebruikt om hun mening te geven over het bedrijf en alles dat daarin speelt. Doordat medewerkers op deze manier hun input kunnen geven, voelen zij zich betrokken én hebben ze het gevoel dat zij ertoe doen.

Zelf je personeelsblad maken of overlaten aan een professional


Met deze tips kun je zelf een mooie opzet maken voor je personeelsblad. Maar laat je het ontwerp, schrijven, fotografie en drukken liever over aan een professional? Dan zit je goed bij Vanderperk Groep. We gaan zelfs nog een stapje verder en kunnen de magazines ook verzenden naar de privé adressen van je medewerkers. Zo valt het personeelsblad, periodiek of éénmalig, gewoon  op de mat. Easy peasy toch?
Dus wacht niet langer en vraag vandaag nog een offerte op. De specialisten van Vanderperk Groep helpen je graag om jouw personeelsblad te ontwerpen, drukken en verzenden.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: