De opmaak van een brochure

Leestijd 4 minuten
Leuk, je gaat een brochure ontwerpen! Er komen waarschijnlijk veel gedachten op je af. Denk aan: aan welke richtlijnen moet een brochure voldoen en welke opmaak houd ik aan? Ontdek meer over de opmaak van een brochure in dit artikel.

Richtlijnen van een brochure


De bedoeling van een brochure is dat je meer klanten binnenhaalt óf juist bestaande klanten blijft boeien. Kortom: informeren en activeren is het voornaamste doel van een brochure. Het staat vast dat een goed verhaal in de brochure de aandacht trekt en de lezer boeit. Inhoud is dus zeker belangrijk. Maar ook je ontwerp moet je niet vergeten! Dit is namelijk het eerste waar de lezer, met andere woorden, de doelgroep naar kijkt. Hoe wordt de opmaak van een brochure dan passend? Het is goed om het vanuit de kant van de lezer te bekijken.
Een vraag die je jezelf zou kunnen stellen bij het stukje aanbod in producten of diensten is: ‘Wat heb je aan onze producten of diensten?’ Hiermee kaart je namelijk gelijk de toegevoegde waarde en onderscheidendheid van de product of dienst aan. Vermijd ten alle tijden grote lappen tekst. Dit hoort niet thuis in een brochure. Houd vooral kaders, witregels, afbeeldingen en bijvoorbeeld grafieken aan. Zorg ook voor aantrekkelijke titels en gebruik bijvoorbeeld quotes om lezers aan te moedigen verder te lezen. En vergeet niet: de brochure moet een lust voor het oog zijn.

Toepasselijke opmaak voor een brochure


De aandacht moet qua aandacht vooral op de huisstijl gericht worden in een brochure. Potentiële klanten herkennen dan meteen jouw bedrijf terug in de brochure. Ook zorgt het voor consistentie en het is een goed teken als communicatie uitingen samenhangend zijn en dus voor één geheel zorgen. Lees hier meer over het ontwikkelen van een huisstijl. Ook Canva kan helpen bij de opmaak van een brochure. Canva biedt namelijk verschillende sjablonen voor brochures aan. Ook kan je je brochure helemaal vanaf vorens aan ontwerpen.

Vanderperk Groep helpt jou graag


Weet jij al welke opmaak je aan wilt houden en wil jij je brochure afdrukken? Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan. Heb je nog geen idee? Wij helpen je graag op weg. Als je graag wilt dat wij je ergens anders bij helpen, kun je onze andere diensten bekijken. Andere vragen? Neem dan contact met ons op en onze specialisten helpen je graag verder.

 


Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: