Opmaak boek

Leestijd 4 minuten
Yes! Je hebt de tekst geschreven en jouw boek is zo goed als klaar. Een reis van inspiratie, tegenslag en vreugde.. bijna voltooid. Enkel de vormgeving blijft nog over. En dit is zeker niet onbelangrijk, de opmaak van het binnenwerk doet veel. Je wilt dat de tekst overzichtelijk en goed uitgelijnd is. Dit bepaalt namelijk de indruk & leeservaring van de lezer, en in zekere zin de succes van het boek!

Binnenwerk opmaak - de basis


Het binnenwerk van een boek omvat samengebonden katernen, dit zijn in elkaar gevouwen bladen die de basiseenheid vormen bij het binden van jouw boek. Deze bladen bestaan uit de Franse titelpagina, copyright pagina, titelpagina, de hoofdstukken, eventueel een index of woordenlijst en een colofon.

Binnenwerk zelf opmaken? Tips van onze professionals


Voor het opmaken van het binnenwerk kan worden gewerkt in het adobe programma Indesign, deze software wordt het meest gebruikt door professionele designers. Het gebruik van de bekende Word software is ook mogelijk.

Wat betreft de tekstopmaak, zorg hierbij voor de juiste regelafstand (interlinie). Wanneer de tekst te dicht op elkaar staat leest deze niet lekker. Bij gebruik van Word bevelen wij een regelafstand tussen de 1.15 en 1.5 aan. Gebruik je Indesign dan betreft deze 14 tot 15.5.

Tijd om een font te kiezen. Wij raden aan een serif lettertype te kiezen, dit omdat onze hersenen dit als prettiger leesbaar beschouwen. Ook adviseren wij voor de titels en tekst een verschillend font te selecteren.

Bij het uitlijnen van de tekst kan worden gekozen uit links, rechts, centreren of uitvullen. Het uitvullen wordt het meest gebruikt omdat dit ervoor zorgt dat de tekst in blokvorm komt te staan.

Onze grafische vormgevers


Ons team van grafische vormgevers onderzoekt samen met jou de beste manier om van jouw boek een succes te maken. Wij helpen jou mooie en duidelijke beelden te kiezen en zorgen voor een goed leesbare tekst, wat helpt bij het overbrengen van de boodschap. Ook bepalen wij aan de hand van psychologie de juiste kleuren en vormen om de aandacht van mensen te trekken.

Samen realiseren wij jouw visie


Zie jij het niet zitten om de opmaak zelf te realiseren en ben je opzoek naar de juiste expertise? Wij helpen je graag met het realiseren van jouw visie. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?