Layout boek

Leestijd 4 minuten
De layout van een boek moet je zien als dé cadeauverpakking van jouw boek. Het moet een trigger zijn om het boek meteen te willen lezen. Het is mogelijk dat je zelf al een fontkeuze in je hoofd hebt en het ontwerp van de omslag al helemaal voor je ziet. Ook kan het zo zijn dat je nog geen idee hebt: dan kunnen wij deze voor je vormgeven. Lees hier meer over de layout van een boek.

De onderdelen van layout boek


Het binnenwerk


Bij de layout van een boek denk je eigenlijk meteen aan de omslag. Echter hoort hier ook de typografie van het binnenwerk bij. De twee elementen zijn eigenlijk het visitekaartje van jouw boek. We zoomen eerst in op de binnenkant, de typografie. De bladspiegel is een erg belangrijk element hierin. Onder de bladspiegel valt de plaatsing van de tekst, titels en subtitels, de nummering en de marges.

De omslag


Onder de omslag vallen ook diverse elementen. Denk aan de afbeelding die je gebruikt. Deze moet toepasselijk zijn voor hetgeen wat je over wilt brengen. Ook de typografie moet weer aansluiten op het binnenwerk. Voor de omslag kun je kiezen uit twee ontwerpen: namelijk een hardcover of paperback. Een hardcover kenmerkt zich door een krachtig imago en heeft een harde kaft. Het straalt echt het gevoel uit dat het boek er toedoet. Een paperback is de tegenhanger van de hardcover en staat bekend om zijn zachte buitenkant, vaak van hard papier. Deze vorm wordt vaak gebruik voor romans en feminiene boeken om de ‘gevoeligheid’ ook echt te ervaren. Leuke feitjes die echt aansluiten op het ontwerp. Alle elementen staan hand in hand met elkaar! Het belangrijkste is namelijk dat de layout van een boek ook echt de beleving van het verhaal meegeeft.

Meer weten over de mogelijkheden?


Vind jij alles rondom de layout van jouw boek lastig of heb je een steuntje in de rug nodig? Of is jouw boek klaar om te drukken? Wij van Vanderperk Groep willen je hier graag bij helpen. Vraag ons meteen naar de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?