Warehousing en verzending - jaar van het boek

Leestijd 4 minuten

Warehousing en verzending - Jaar van het Boek

In deze blogserie nemen we je mee in het proces van het maken van een boek. Het boek is inmiddels ontworpen, gedrukt en afgewerkt. Het ligt klaar om verzonden te worden. Dennis is verantwoordelijk voor de warehousing en verzending.

Wat houdt warehousing en verzending in?
“In de basis is warehousing en verzending heel simpel: ik krijg een bestelling binnen en zorg ervoor dat die bestelling verzonden wordt. Maar de verschillende wensen en eisen per klant maken het proces complex en daarom interessant en leuk om uit te voeren,” vertelt Dennis Visser terwijl hij een order bijeen verzamelt.
Hij vertelt dat er een zogenaamde ‘grijpvoorraad’ is waar hij kleine orders mee vervult. De grote voorraden liggen hoger in het magazijn. Elke keer wanneer de grijpvoorraad op is, wordt hij aangevuld vanuit de grote voorraad.

Met welke wensen van klanten heb je te maken?
“Sommige klanten hebben een speciale pakbon, anderen willen bijvoorbeeld heel overzichtelijk inzien hoeveel portokosten ze per maand maakten en weer een ander wil er juist zo min mogelijk mee belast worden, dus ontzorgen we extra voor hen.”
Ontzorgen is sowieso wat voorop staat bij warehousing en verzending. “Het is belangrijk dat we voor de klant zorgen dat er genoeg voorraad is, de artikelen op tijd verzonden worden onder de juiste voorwaarden. Voor elke klant is dat anders, maar omdat wij geen megamagazijn hoeven bij te houden, is er persoonlijk aandacht voor elke klant.”

Wat is het voordeel van warehousing bij Vanderperk Groep?
“Door alles bij ons onder te brengen, hoeft de klant zich niet met bestellingen bezig te houden,” vertelt Dennis, “zo kunnen ze zich focussen op waar zij goed in zijn, zoals het schrijven en uitgeven van boeken.”

Met de verzending van het boek sluiten we het Jaar van het Boek af. We namen je mee langs alle fasen van hoe een boek gemaakt wordt. Lees hier alle andere posts in de serie ‘Hoe wordt een boek gemaakt?’

 

Ontwerp - Van idee tot beeld
Ontwerp - Interview met vormgever Jantine
Prepress - Van computer tot plaat
Drukfase - Peter legt het uit
Afwerkfase - Ron over de diverse afwerkmogelijkheden

Meer weten over het jaar van het boek? Klik hier.

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?