Interview met Jan-Willem, directeur van Crezée

Leestijd 6 minuten

Met ingang van 2021 hebben Grafisch bedrijf Crezée en Vanderperk Groep hun krachten gebundeld. Tijd om kennis te maken met de mannen van Crezée! We beginnen bij Jan-Willem, de directeur van het bedrijf.

Kun je je even voorstellen?


Ik ben Jan-Willem Klop, 48 jaar, en kom uit Dordrecht. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Sinds 1992 zit ik al in de grafische industrie. Voordat ik Crezée overnam heb ik tot 2001 in Hardinxveld bij drukkerij Tuijtel gewerkt. Mijn vader zocht in die tijd een opvolger en daarom ben ik naar Crezée gegaan. In 2006 heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen. Eigenlijk zit de grafische tak in mijn hart en nieren.

Vertel, wat doe je als directeur bij Crezée?


Tja, dat is een goeie. Alles eigenlijk, ik ben enig directeur binnen Crezée. Ik houd mij bezig met personeelszaken en zet beleidsmatig lijnen uit. Ik neem ook commercie mee, mijn eigen klanten help ik graag. Daarnaast ben ik altijd opzoek naar nieuwe technieken om innovatief te blijven in de grafische industrie. Ik ben bijvoorbeeld in variabele data printing gedoken. De vraag naar gepersonaliseerde afdrukken neemt steeds meer toe. Door ons in deze techniek te specialiseren kunnen we aan de vraag voldoen van onze klanten.  

Wat biedt Crezée voor diensten/producten aan?


Crezée biedt normaal en regulier drukwerk aan. Maar ook printwerk in variabele dataverwerking. Het mooie van een order in variabele dataverwerking is dat het geen massa productie is. Elke order is namelijk uniek doordat het gepersonaliseerd is. Hoe beter de database van de klant is geoptimaliseerd, hoe beter we voor de klant persoonsgebonden drukwerk kunnen maken.

Hoe kun je de mensen binnen Crezée omschrijven?


We hebben een niet lullen maar poetsen mentaliteit! We zijn enorm flexibel, hebben een oplossend vermogen en niks is ons te gek. Met elkaar zetten we flink de schouders eronder.

Hoe kwam je bij Vanderperk Groep?


Ik ken Kees de Zwart persoonlijk al heel wat jaren. Ik kwam erachter dat Kees en ik elkaar vaak aanvullen en dat we in onze samenwerking goed bij elkaar passen. En zo kwam begin dit jaar het idee op tafel om Crezée en Vanderperk Groep samen te brengen. Door de coronacrisis is het proces in een stroomversnelling gekomen. Met elkaar hebben we ons afgevraagd; Hoe zien we dingen? Waar willen we naartoe? Na vier gesprekken om de tafel kwamen we tot de conclusie dat deze samenwerking te mooi is om te laten liggen.

Wat verandert er binnen Crezée en Vanderperk Groep tijdens de fusie?


Je gaat twee verschillende bedrijfsfilosofieën samenvoegen. Dat brengt een aantal veranderingen met zich mee. We gaan met elkaar kijken hoe we dit allemaal zo efficiënt mogelijk kunnen maken. Het belangrijkste vind ik dat we van elkaar leren, dat we kijken naar elkaars sterke punten en elkaar aanvullen waar nodig is. Als je dit binnen beide organisaties toepast dan kun je er met elkaar alleen maar op vooruitgaan. Uiteindelijk kunnen we de productiviteit verhogen en het pakket wat we aanbieden verbreden. Een totaal aangepaste organisatie met een volledig fundament die toekomstgericht is.

Wat verandert er voor jou persoonlijk?

 
Voor mij verandert er heel weinig. Ik blijf gewoon mijn werk doen. Bepaalde werkzaamheden geef ik over aan Kees de Zwart. Dit geeft mij de vrijheid om andere zaken weer op te kunnen pakken.

Ik kijk ernaar uit om in Groot-Ammers aan het werk te gaan. Tuurlijk ga ik Meerkerk missen.  We zijn sinds 1997 daar gevestigd en er zit een stukje emotionele waarde aan dit pand. Aan de andere kant moet je realistisch zijn en kijken naar de toekomst die voor je ligt. En daar heb ik onwijs veel zin in!

Delen:

Gerelateerde blogs

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?