• Home
  • Huisstijl ontwerp

Huisstijl ontwerp

Leestijd 4 minuten
Als bedrijf wil je graag dat je klanten je direct herkennen. Het is daarom dan ook belangrijk dat je met jouw bedrijf een unieke identiteit ontwikkeld én deze uitdraagt. Eén van de belangrijkste uitingen daarvan is het huisstijl ontwerp. Dat is namelijk het eerste dat de klant van je ziet. Hiermee maak je dus direct een indruk en vormt de klant zijn mening over je bedrijf. Je wilt dus dat dat goed zit, dat hier goed over is nagedacht. Vanderperk Groep helpt je dan ook graag met je huisstijl ontwerp.

Beken kleur in je huisstijl ontwerp


Meer nog dan tekst, bezorgt kleur direct een bepaald gevoel. Zo staat rood bijvoorbeeld voor passie, maar ook voor gevaar. Blauw is een koele kleur maar straalt ook rust en vertrouwen uit. Zo heeft elke kleur zijn eigen specifieke kenmerken, waar onze designers helemaal van op de hoogte zijn. Zij kijken samen met jou naar de identiteit van je bedrijf en stemmen daar het kleurgebruik in het huisstijl ontwerp op af.

Wat is belangrijk in het huisstijl ontwerp?


Niet alleen het kleurgebruik is belangrijk. Een huisstijl bestaat uit verschillende elementen die allemaal bijdragen aan de eerste indruk die een klant van jouw bedrijf krijgt. Waar moet je dan rekening mee houden als je de huisstijl ontwerpt?

Natuurlijk is de bedrijfsnaam van belang, liefst kies je voor een unieke naam die mensen makkelijk kunnen onthouden.

Ook is een verwijzing naar je branche, product, dienst of bepaald kenmerk uit de bedrijfsidentiteit gewenst. Zo hebben potentiële klanten direct een associatie met jouw bedrijf wanneer ze met het onderwerp in aanraking komen.

Voor tekst in het logo of bijvoorbeeld het briefpapier kies je een lettertype dat past bij je bedrijf. Sierlijk, strak, modern of juist retro, het aanbod aan lettertypes is enorm. En dat niet alleen, in illustratieprogramma’s kun je de letters ook nog eens helemaal aanpassen naar je eigen wens. Zo zet je je logo én huisstijl helemaal naar je eigen hand.

Huisstijl ontwerp door een designer


Vind je het ondanks deze tips nog steeds lastig om tot een goed, sprekend huisstijl ontwerp te komen? Logisch, want dit is ook niet makkelijk. De designers van Vanderperk Groep helpen je graag bij logo en huisstijl ontwerp. Heb je vragen over huisstijl ontwerp of andere diensten waarmee we jouw bedrijf vooruit kunnen helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: