• Home
  • Digitaal magazine maken

Digitaal magazine maken

Leestijd 8 minuten
Denk je milieubewust én kostenefficiënt? Maak je magazine dan digitaal! Een digitaal magazine biedt ontzettend veel mogelijkheden ten opzichte van de papieren variant.
Zo stuur je eenvoudig je digitaal magazine aan klanten, leden of abonnees, maar kun je deze ook als weggever versturen. Profiteer van alle voordelen en laat je digitaal magazine maken door Vanderperk Groep. Onze experts hebben je graag om jouw magazine prachtig vorm te geven zodat dit echt een collector’s item wordt!

Interactief en dynamisch


Een digitaal magazine heeft veel voordelen ten opzichte van een gedrukt exemplaar. Zo kun je deze geschikt maken voor alle soorten apparaten. Daardoor is deze zowel op mobiel, tablet als pc goed leesbaar.
Door linkjes toe te voegen naar je website, video’s, social media of andere interessante en gerelateerde artikelen, kan de content dynamisch worden gemaakt. Een video is vaak leuker om naar te kijken dan een statische afbeelding.

Combineer tekst en interactieve content om zo een mooie balans te creeren tussen deze verschillende vormen van informatie voor de lezer. Ook zorg je zo voor een grotere kennisoverdracht en kun je je verhaal meer achtergrond geven.

Behalve dat je met een digitaal magazine een absolute meerwaarde biedt voor jouw lezers, creëer je ook een divers aanbod voor adverteerders. Dat zorgt weer voor extra inkomsten, waardoor je niet alleen bespaart op druk- en verzendkosten maar ook nog eens meer en variabele inkomsten kunt genereren door advertenties toe te voegen.

Online lezen én delen


Een ander voordeel van een digitaal magazine is dat het tijdschrift online gelezen én gedeeld kan worden. Het magazine kan via computers, smartphones en tablets gelezen worden en doet niet onder voor een traditioneel magazine. Jouw lezers hebben je magazine altijd bij de hand en hoeven deze dus niet meer steeds te zoeken. Daarnaast kun je ook nog eens dagelijks artikelen publiceren in plaats van ééns per week of maand, waardoor je content écht actueel en relevant is. Hierdoor wordt het ook eenvoudiger om series van verhalen in het aanbod op te nemen.

Bovendien kan het magazine eenvoudig gedeeld worden door de link naar anderen te sturen. Hier kun je er zelfs voor kiezen om een gedeelte gratis beschikbaar te stellen en het volledige artikel alleen beschikbaar te maken voor abonnees.
Waar een papieren magazine een beperkte oplage heeft, kun je met een digitaal magazine een enorm publiek bereiken. Het magazine kan via diverse kanalen verspreid worden waaronder e-mail en social media. Koppel bijvoorbeeld je social media posts aan nieuw geplaatste artikelen voor nog meer bereik.

Deel jouw magazine online


We noemden al eerder dat het laten drukken en verspreiden behoorlijk in de papieren kan lopen. Zeker als jouw magazine op hoogwaardig papier wordt gedrukt.
Het ontwerpen van het magazine moet natuurlijk nog steeds gebeuren, maar een digitaal magazine heeft als voordeel dat je eenvoudig kunt experimenteren of A/B testen met verschillende ontwerpen. Een artikel is na publicatie nog eenvoudig aan te passen of uit te breiden. Budget dat wordt bespaard vanwege de druk- en distributiekosten kan nu worden uitgegeven aan extra content of ander leuke voordelen voor abonnees. Zo creeer je meerwaarde voor de lezers jouw digitale magazine.

5 tips om zelf een digitaal magazine te maken


Wil je aan de slag om zelf een digitaal magazine te maken? We geven je graag een aantal tips voor een succesnummer.

1. Gebruik kwalitatief beeldmateriaal.
Versterk je verhaal met foto’s en video’s. Stel daarbij wel eisen aan de kwaliteit en gebruik liefst geen stockfoto’s.

2. Stem je inhoud af op je lezers.
Jouw doelgroep heeft bepaalde interesses én een voorkeur voor een bepaalde schrijfstijl. Stem je content hier op af. Heb je een bepaald thema waarin je jouw doelgroep kunt vinden? Maak dan content die daarbij past.

3. Profiteer van de voordelen van digitaal magazine
Gebruik bijvoorbeeld animaties, gifjes of video’s om je content waardevoller te maken. Dit zijn unieke voordelen die je kunt benutten bij een digitaal magazine.

4. Meet de resultaten
Om te weten welke artikelen succesvol zijn en welke niet, kun je je content meetbaar maken. Zo weet je precies welke artikelen vaak worden gelezen én hoe lezers jouw digitaal magazine hebben gevonden. Je kunt zelfs lezers vragen om een beoordeling achter te laten op elk artikel of in het algemeen. Zo kun je je content nog beter afstemmen op je lezers.

5. Zorg voor een goed ontwerp
Een ontwerp voor een digitaal magazine maken is anders dan voor een geprint magazine. Zo gebruik je een ander systeem voor kleuren en houd je rekening met de lettergrootte en contrasten op een beeldscherm.

Aan de slag met Vanderperk?


Wil jij aan de slag om een digitaal magazine te maken maar kun je wel wat hulp gebruiken? Ontdek dan hoe wij jou kunnen helpen bij het vormgeven van jouw digitale magazine.  Vanderperk Groep biedt jou een professioneel team van designers en ontwerpers die je optimaal kunnen ondersteunen bij het ontwerpen van een digitaal magazine. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of vraag direct online een offerte aan.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: