• Home
  • Digitaal magazine maken

Digitaal magazine maken

Leestijd 4 minuten
Een digitaal magazine biedt ontzettend veel mogelijkheden ten opzichte van de papieren variant. Wil je een online magazine versturen aan jouw klanten, leden of abonnees? Wees dan goed voorbereid, zodat je optimaal van alle voordelen kunt profiteren. Vanderperk helpt je op weg om je digitale magazine mooi vorm te geven.

Interactief en dynamisch


Het voordeel van een digitaal magazine is dat alle content dynamisch gemaakt kan worden. Voeg bijvoorbeeld linkjes naar je website toe of kies voor video’s in plaats van statische afbeeldingen. Met de combinatie van tekst en interactieve content creëer je een mooie balans tussen de verschillende vormen van content. Bovendien zorgt het voor een maximale kennisoverdracht.

Behalve dat je met een digitaal magazine een absolute meerwaarde biedt voor jouw lezers, creëer je ook een divers aanbod voor adverteerders. Je hebt direct inzicht in de resultaten van zowel jouw magazine als de advertenties.

Online lezen én delen


Een ander voordeel van een digitaal magazine is dat het tijdschrift online gelezen én gedeeld kan worden. Het magazine kan via computers, smartphones en tablets gelezen worden en doet niet onder voor een traditioneel magazine. Met een druk op de knop hebben jouw lezers het magazine snel bij de hand. Bovendien kan het magazine eenvoudig gedistribueerd worden door de link met anderen te delen. Waar een papieren magazine een beperkte oplage heeft, kun je met een digitaal magazine een enorm publiek bereiken. Het magazine kan via diverse kanalen verspreid worden waaronder e-mail en social media.

Deel jouw magazine online


Door het magazine online te delen kun je flink besparen op druk- en distributiekosten. Het magazine hoeft namelijk maar een keer ontworpen te worden en kan vervolgens via diverse online kanalen verspreid worden. Je hoeft niet langer budget te reserveren voor het laten drukken en versturen van het magazine. Bovendien kun je na publicatie nog eenvoudig dingen aanpassen en toevoegen.

Zelf een digitaal magazine maken?


Zelf een digitaal magazine maken? Houd voordat je daarmee begint rekening met de volgende tips:

Verzamel sprekende foto’s (en video’s) van hoge kwaliteit, gebruik bij voorkeur geen stockfoto’s.
Wat vindt jouw lezer interessant? Probeer te ontdekken wat jouw doelgroep wilt weten en haak hierop in.
Maak gebruik van de digitale mogelijkheden die je mist bij een gedrukt magazine. Animaties en video’s maken je magazine nog sprekender.

Aan de slag met Vanderperk?


Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het vormgeven van jouw digitale magazine? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. We hebben een professioneel team van designers en ontwerpers die jou optimaal kunnen ondersteunen bij het ontwerpen van een digitaal magazine.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?