Leestijd 6 minuten

Design van een folder. Hoe makkelijk is het echt?Jouw doelgroep bereiken, om ze kennis te laten maken met jouw bedrijf, nieuwe acties of producten. Het laatste dat je wilt is dat de folder direct bij het oud papier belandt. Het design van jouw folder moet er dus écht uitspringen. Doe je dat zelf? Of kies je voor expertise en laat je het design van de folder over aan experts?

Hoe design je jouw folderAllereerst is het belangrijk om het verschil tussen een folder en een brochure te weten. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk verschil. Een brochure bestaat uit meerdere pagina’s. Soms is het zelfs vergelijkbaar met een boekwerk. Een folder is één pagina, die vaak wel gevouwen is.

Bij het maken van het design van de folder is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken.


- Herkenbaarheid
Zorg er in het design van de folder voor dat jouw bedrijf duidelijk te herkennen is. Dat doe je door het kleurgebruik, lettertype, tone of voice, stijl van foto’s of illustraties helemaal af te stemmen op de huisstijl.


- Doelgroep
Zorg dat duidelijk is wie je doelgroep is én hoe je ze wilt bereiken. Een prachtige design folder is natuurlijk niks waard als de juiste mensen hem niet te zien krijgen.

- Opvallend
Zorg voor een opvallend design van je folder, zodat direct de aandacht trekt. Mensen ontvangen soms grote stapels folders, en je wilt dat die van jou er écht uitspringt.

- Doel
Zorg dat je vooraf duidelijk een doel hebt bepaald. Wil je een nieuw product onder de aandacht brengen? Geef je een korting op een product of dienst? Is het doel om meer bekendheid te creeren? Organiseer je wellicht een evenement? Omdat een folder bestaat uit 1 pagina, moet je je doel heel concreet hebben.

- Actie
Het allerbelangrijkste bij het design van een folder: een call-to-action.
Voor de ontvanger moet het duidelijk zijn wat van hem wordt verwacht: een bestelling plaatsen, evenement bezoeken, artikelen of diensten met korting zien te scoren of wat het doel van je folder ook is. Zonder een duidelijk aanzet tot het ondernemen van actie, bereik je niet het doel dat je voor jezelf hebt gesteld.

Design folder door expertsZoals je ziet zijn er veel dingen om rekening mee te houden bij het design van een folder. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de distributie hiervan. Gaat het een beetje boven je pet of lukt het niet om nét even die creatieve invalshoek te bedenken?
De designers van Vanderperk Groep staan te springen om je hierbij te helpen! Zo kun jij je weer focussen op zaken waar jij je energie uit haalt.

Na het design van de folder houdt het niet op, ook de distributie kun je met een gerust hart aan ons overlaten. Neem contact met ons op om al jouw wensen door te spreken. Dan zorgen wij voor een knallende design folder en kun jij je klaar maken om nieuwe klanten te ontvangen.

Ontdek nu wat Vanderperk Groep voor jou kan betekenen bij het design van je folder. Vraag een vrijblijvende offerte op of stel je vragen aan een van onze experts.
Meer huisstijldrukwerk of promotiemateriaal nodig? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: