• Home
  • Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Zoekmachine-optimalisatie - Goede website? Die moet gezien worden!

Heb je een goede website? Dan wil je natuurlijk ook dat de juiste mensen hem zien. Zoekmachine-optimalisatie zorgt ervoor dat zoekmachines, zoals Google, jouw website hoger in de resultaten zet. Op deze manier krijg je niet alleen meer bezoekers op je site, maar de kans is ook groter dat zij potentiële klanten zijn.

Na het invullen van een zoekterm in de bekende zoekbalk van Google worden er twee soorten resultaten getoond: organische en betaalde zoekresultaten.

De organische zoekresultaten wordt vaak aangegeven als SEO, wat staat voor ‘Search Engine Optimization’. Het draait er om de beste teksten te gebruiken en zoekwoorden te verwerken. Hoe beter de teksten zijn, hoe relevanter je website is en hoe hoger je in de resultaten komt te staan. Het mooie aan SEO is dat je geen verdere kosten hoeft te maken aan Google.

Betaalde zoekresultaten wordt ‘Search Engine Advertising’ genoemd, SEA in het kort. Hierbij adverteer je door een bod uit te brengen op zoekwoorden. Hoe relevanter je website in combinatie met een goed bod, hoe hoger je in de betaalde zoekresultaten komt te staan. Dit adverteren gebeurt via Google AdWords.

Het handige aan adverteren met Google AdWords is dat je direct kunt beginnen met adverteren en alleen hoeft te betalen wanneer iemand daadwerkelijk op je link klikt.

Investeren in zoekmachine-optimalisatie biedt je enkele voordelen:
Meer bezoekers bereiken
De juiste doelgroep bereiken
Geld besparen
Vertrouwen opwekken

Meer bezoekers


Hoe beter en hoe relevanter je website is voor mensen die zoeken in zoekmachines, hoe hoger Google en andere zoekmachines je site in de zoekresultaten zullen plaatsen. Dit is gunstig voor jou. Over het algemeen kijken mensen namelijk niet verder dan de eerste 4 zoekresultaten. Hoe hoger je staat, hoe vindbaarder je bent en hoe meer bezoekers je naar je site trekt.

Meer juiste bezoekers


Het is belangrijk dat de zoekwoorden die je gebruikt, je organisatie omschrijven. Iemand die zoekt naar dit zoekwoord, heeft daar uiteraard interesse in. Grote kans dat zij ook interesse hebben in de producten en diensten die je aanbiedt.

Geld besparen


SEO betekent dat je site hoger in de zoekresultaten komt te staan, omdat de informatie die op uw website staat, relevant is. Hierdoor maak je, naast de kosten voor het aanpassen van je website, geen extra kosten.

Hoewel je bij SEA wel betaalt voor het adverteren, betekent dit niet dat je veel geld kwijt bent. Je betaalt namelijk alleen wanneer jouw advertentie getoond wordt en mensen op de link klikken. Zo bespaar je een hoop geld door niet te adverteren voor mensen die geen interesse in je producten en diensten hebben.

Vertrouwen opwekken


Internetgebruikers vertrouwen met name op Google. Wanneer je website hoger in Google staat, hebben mensen meer vertrouwen in de betrouwbaarheid van je website.


Wil je graag jouw zoekmachine-optimalisatie uitbesteden? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?