• Home
  • Promotiefilm laten maken
Leestijd 4 minuten

Promotiefilm laten maken?Voor bedrijven is een promotiefilm is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Instagram en Facebook Reels, TikTok filmpjes maar ook als advertentie op YouTube of natuurlijk op websites. Overal kom je videomateriaal tegen. Je kunt eigenlijk niet meer achterblijven en wilt ook een promotiefilm laten maken. Maar hoe pak je dat aan? Ga je zelf aan de slag of huur je een professional in om je promotiefilm te laten maken?

Boodschap en belevingBegin met het bedenken welke boodschap je wilt overbrengen. Bedenk dan goed welke beleving je aan de kijker wilt meegeven. In slechts enkele seconden besluit deze namelijk of jouw bedrijf de moeite waard is om aandacht aan te besteden. Het verhaal moet dus direct aanspreken én de aandacht vasthouden. Bij het laten maken van een promotiefilm kun je dus zeker niet zonder deze basis. Zie het als het fundament van een huis.

Tips voor het maken van de promotiefilmDe basis staat: nu is het tijd om de promotiefilm te laten maken. Belangrijk is dat je met een aantal zaken rekening houdt.
  • Zorg voor authenciteit: de kijker moet direct zien dat het jouw promotiefilm is. De huisstijl en de identiteit van je bedrijf komt hierin terug.
  • Professionele opnamen: natuurlijk is een promotiefilm laten maken door de buurjongen of neefje een leuke opdracht, maar houdt altijd de professionaliteit van de beelden hoog in het vaandel. Beelden die duidelijk amateuristisch zijn, dragen meestal niet bij aan de boodschap én de uitstraling van je bedrijf.
  • Houdt rekening met het platform: waar wil je de beelden gaan gebruiken? Als advertentie op YouTube gebruik je andere beeldverhoudingen dan een Reel of TikTok. Ook de duur van de promotiefilm is belangrijk en platformafhankelijk. Het is belangrijk dit vooraf duidelijk te hebben. Je kunt eventueel ook meerdere promotiefilms laten maken.

Door een professional een promotiefilm laten maken?Wil je graag je bedrijf professioneel in beeld brengen? Kies dan voor een krachtige promotiefilm laten maken door de experts van Vanderperk Groep. Bekijk ook zeker wat we op andere vlakken voor je kunnen betekenen, zoals (online)marketing, design of drukwerk.
Vraag direct een offerte op of stel je vragen, we beantwoorden ze vraag!

Vanderperk Groep:

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

0184 - 688 377

Klantbeoordelingen:

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: