• Home
  • Offset drukken of digitaal printen

Offset drukken of digitaal printen?

Drukkerijen bieden vaak verschillende druktechnieken aan, waaronder offset drukken, digitaal printen, doordruk en diepdruk. Offset drukken en digitaal printen zijn veruit de meest gebruikte technieken. Vanderperk Groep legt uit wat de verschillen en overeenkomsten, voor- en nadelen van deze technieken zijn.

Wat is offset drukken?


Offset drukken gebeurd door middel van een drukpers. Er wordt gebruik gemaakt van aluminium drukplaten, voor iedere te drukken kleur is een aparte drukplaat nodig. Het ontwerp van het drukwerk wordt op de aluminium drukplaten geplaatst, vervolgens worden de platen vochtig gemaakt. De natte delen zullen de inkt afstoten, waardoor alleen de te drukken beelden of tekst inkt zullen opnemen. De drukplaten brengen het ontwerp over op een rubberdoek, welke vervolgens op het papier wordt gedrukt.

Voordelen
  • Hoge kwaliteit en betere kleurechtheid, ideaal voor boeken en magazines
  • Speciale luxe afwerkingsmogelijkheden
  • Voordeliger voor grote oplages drukwerk

Nadelen
- Arbeidsintensief proces, waardoor offset drukken met name voor kleine oplages niet interessant is.

Wat is digitaal printen?


Digitaal drukwerk wordt door middel van een computer doorgezet naar de digitale drukpers. Hierdoor kan een drukopdracht binnen een aantal minuten al op de pers liggen. Doordat de beelden digitaal doorgezet worden, kunnen er variabele data toegevoegd worden. Hierdoor kunnen de producten eenvoudig gepersonaliseerd worden, denk bijvoorbeeld aan een naam op een flyer of een personalisatie op een relatiegeschenk. Digitaal drukken is zeer geschikt voor kleine oplages, omdat er geen opstartkosten zijn.

Voordelen
  • Mogelijkheid tot personalisatie
  • Zeer geschikt voor kleine oplages
  • Snelle levertijd mogelijk door de korte verwerkingstijd

Nadelen
  • Alleen gebruik van CMYK-kleuren, andere soorten is niet mogelijk
  • Beperkte keuze in papiersoorten

Drukwerk bij Vanderperk Groep


Vanderperk Groep is een erkende drukkerij, gespecialiseerd in digitaal printen en offset drukken. Je kunt bij ons terecht voor het drukken van diverse opdrachten, zoals boeken en magazines, huisstijl drukwerk waaronder visitekaartjes, enveloppen en offertemappen, maar ook promotie drukwerk zoals brochures en relatiegeschenken. Ben je benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen? Of ben je op zoek naar kwalitatief en professioneel drukwerk? Neem vrijblijvend contact met ons op! We helpen je graag bij het realiseren van jouw drukwerk.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?