Printing on demand

Schoolkranten, brochures, visitekaartjes, direct mailings of proefschriften in full colour of zwart-wit. Het is allemaal mogelijk met digitaal printen. Daarnaast geeft digitaal printen ook de mogelijkheid om direct te printen wanneer dat nodig is, dit wordt ook wel printing on demand genoemd. Bij printing on demand (POD) worden producten geprint wanneer er vraag naar is. Digitaal printen is namelijk veel makkelijker en sneller dan offset drukken.

Printing on demand is niet te vergelijken met een printje dat thuis of op kantoor uit de printer komt rollen. De kwaliteit van de printers in onze digitale drukkerij ligt vele malen hoger en dat zie je terug in jouw drukwerk. Benieuwd naar de mogelijkheden van printing on demand? Lees dan snel verder.

Printing on demand boeken drukken


Ook het produceren van boeken in kleine oplages is mogelijk middels printing on demand. Al vanaf 1 stuk! Het digitaal printen van boeken gebeurt in een gestroomlijnd proces. Jij levert jouw document bij ons een en wij doen de rest. Binnen een druk op de knop kunnen we jouw boek printen, tegen een zeer scherpe prijs. Dit is een van de voordelen van digitaal printen, of printing on demand. Je betaalt geen hoge opstartkosten die je bij offset drukken wel zou betalen. Daarom is het printen van kleine oplages middels digitaal drukken veel voordeliger.

Wil je all-in? Dan kunnen wij jou van A tot Z ontzorgen. Dit begint al bij het verzorgen van de opmaak van jouw boek. Ook kunnen onze vormgevers een prachtige omslag ontwerpen die jouw boek goed tot zijn recht laat komen. Alles is mogelijk. We bespreken dan ook graag alle uitgebreide mogelijkheden met jou en adviseren je over de beste opties.

Dit zijn de voordelen van POD


De vaste kosten voor digitaal drukken zijn veel lager dan drukken met de drukpers. Waarom? De informatie die gedrukt moet worden kan direct naar de printer gestuurd worden. Dat maakt digitaal drukken heel interessant voor kleine oplagen en gepersonaliseerd drukwerk. Er hoeven namelijk geen speciale platen gemaakt te worden zoals bij de drukpers.

Sneller dan drukken


Wanneer je kiest voor offset drukken moeten er eerst speciale drukplaten gemaak worden. Dit kost tijd (en geld). Voor grote oplagen is offset drukken vaak voordeliger. Maar bij kleine oplagen kun je beter voor digitaal printen kiezen. Het bestand wordt direct vanaf de computer naar de printer verzonden. We kunnen dus gelijk voor je aan de slag.

Mogelijkheid tot personaliseren


Ook dit is een groot voordeel van digitaal printen, of printing on demand. Omdat we bij digitaal printen gebruik maken van een bestand, kunnen er eenvoudig personalisaties toegevoegd worden zoals een naam of adres.

Lagere kosten bij een kleine oplage


Bij de drukpers duurt het even voor je aan de slag kunt. Er moet namelijk veel getest worden. Er moeten drukplaten worden gemaakt, die vervolgens eerst gecontroleerd moeten worden alvorens er gedrukt kan worden. Dit kost veel tijd en geld. Bij printing on demand kun je gelijk aan de slag, waardoor deze kosten wegvallen.

Direct drukwerk nodig?


Neem dan contact met ons op. Door middel van printing on demand kunnen wij jouw drukwerk direct printen. Indien nodig heb je het de volgende dag al in huis. Laat ons weten hoe wij jou kunnen helpen met jouw drukwerk.
* = Verplicht veld

Vanderperk Groep

Van Leeuwenhoekweg 3
2964 LJ Groot-Ammers

Contact

0184 - 688 377

Volg ons

Nieuwsbrief ontvangen?